Otthonok és Kertek

Ez az 3 textília nem hiányozhat a hálószobából!

Szeretnéd berendezni vagy felújítani a hálószobát? Képzelj egy olyan zugot, ahol bármikor kellemesen tudsz aludni, ahol szép álmaid lesznek, ahol pihenten ébredsz minden reggel. A hálószoba tehát egy olyan hely, ahol nemcsak a tested, hanem a lelked egyaránt energiát nyer egy új munkanapra. Fontos azonban, hogy megadd a tér számára a könnyedséget és a légiességet, amely támogatja az ellazulást és a nyugalmat. Lássuk, hogy melyek azok a textíliák, amik nem hiányozhatnak az otthonodból!

A hálószoba berendezése

Mielőtt új ágy vásárlásába fogsz, mindenképpen gondolkodj el azon, hogy mekkora hely áll a rendelkezésedre. Sokszor ugyanis túlzásba esünk a bútorokkal kapcsolatban, aminek az eredménye egy túlzsúfolt helyiség, ahol kettőt nem lehet fordulni. Azonban nemcsak a berendezések mérete a lényeges, hanem a kiegészítők fajtája, azok színe és elrendezése. A hálószobába – különösen az ágyra – érdemes olyan típusú textíliákat választani, amelyek minőségi anyagból készülnek. Az éjszakai izzadás, a hideg és meleg levegő váltakozása miatt ugyanis lényeges a jó szellőzés. Emellett ne feledkezz meg a szőnyegekről, egy jól takaró függönyről, amely nem engedi át a fényt, de szóba jöhet plusz párnahuzat, esetleg egy színes takaró egyaránt.

Meglepő, hogy mennyire más hangulata lesz a hálószobában, csupán az ágytakaró színének megváltoztatásával. Kísérletezz bátran!

Ágyneműhuzatok a hálószobába

Az első és legfontosabb textília mindenképpen az ágyneműhuzat, hiszen jó esetben a napunkból ebben töltünk 7-8 órát biztosan. Abban biztos lehet azonban, hogy egy finom mako-szatén, egy damaszt, vagy pedig egy pamutszatén anyagból készült változatba garantáltan élvezet lesz lefeküdni és aludni egy jót. Ezek egyike sem csúszik túlzottan, de nem is tapad hozzád az éjszaka folyamán. Egy minőségi textil lágyan simogat, komfortos érzetet kelt, így végre kipihented ébredhetsz. Az ágyneműhuzatok forgalmazásával foglalkozó üzletekben találhatsz dupla, több részes, de exkluzív ágynemű garnitúrákat egyaránt. Emellett bőven akad választék a lepedőkből, illetve a párnahuzatokból is, hiszen ezekkel még jobban feldobhatod a helyiséget.

Ágytakaró a rendtartáshoz

A takaró egy remek találmány, hiszen ezzel te is könnyedén rendet tudsz tartani a hálószobában. Mivel egyszerűen kezelhetőek, így nem igényelnek sem vasalást, sem pedig kímélő mosást. Nagyon könnyűek, egy kétoldalas változattal pedig sokkal többet adhatsz a helyiséghez, mint azt gondolnád. Ezzel ugyanis egy mozdulattal változtathatod meg a szoba, esetleg a nappali hangulatát. Ami pedig a klasszikus és steppelt takarókat illeti, ezekkel biztosan felidézheted a gyermekkori emlékeket. Kísérletezz bátran a különböző stílusú és színű ágytakarókkal!

Függönyök, ha nincs redőny

Egy sikkes és modern hálószobába a legegyszerűbb választás egy minimalista függöny, hiszen ezek fontos elemnek számítanak egy redőny nélküli helyiségben. Egy vidám területen azonban sokkal praktikusabb egy színes és mintás függöny, amely jól takarja a fényt, így sokkal tovább tudsz aludni reggelente. Mindig vedd figyelembe a szoba stílusát és ez alapján válaszd ki a textileket.

Összegezve

Ahogy korábban, úgy napjainkban is fontos helyiség a hálószoba, hiszen a nap egyharmadát itt töltöd. Éppen ezért fontos, hogy olyan textileket válogass össze, amelyek minőségiek, amik szellőznek és jól takarnak. Legyen szó ágyneműhuzatról, függönyről, esetleg egy színes ágytakaróról, ezek egyik helyiségből sem hiányozhatnak.

Szakértő tanácsot hálószobád berendezéséhez itt találsz www.agynemushop.hu

Szabolcsi Andrea  lakásöltöztető 06-70-562-6811

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top