Otthonok és Kertek

Ez az eszköz nem hiányozhat a kismamák kelléktárából

Amikor egy család életébe megérkezik a gyermekáldás, az első néhány hónap izgalmai után a friss szülők azonnal tervezgetni kezdenek: milyen legyen a gyerekszoba, a babakocsi, a hordozó.

Megismerkednek olyan kifejezésekkel, mint légzésfigyelő, mellszívó és társai. A lista éléről azonban nem maradhat le az egyik legfontosabb dolog, amit minden kismamának kötelező beszereznie: a jó minőségű szoptatóspárna. És hogy miért? Azonnal eláruljuk!

A kismama legjobb barátja

Abban talán minden kismama egyetért, hogy amint a pocak növekedésnek indul új, hűséges barát érkezik a várandós nő életébe: ez pedig nem más, mint a szoptatós párna, vagy másik nevén, ölelőpárna. Ennek egész egyszerűen anatómiai okai vannak. A nők teste ilyenkor ugyanis azonnali változásnak indul. Átrendeződnek a belső szervek, formálódik a medence csontozata, ezzel pedig megváltozik minden. Az addig kényelmes alvópozíciók már kevésbé lesznek kényelmesek, szükség lesz a medence, később pedig a várandósság előrehaladtával a pocak alátámasztására is. Ezért a szoptatós párna – neve ellenére – nem a csak a baba születése után tesz jó szolgálatot. Szinte az első és legfontosabb kellék, amelyre egy várandós nőnek szüksége van, hogy biztosítani tudja önmaga számára a kényelmes és pihentető alvást.

Ma már számos különböző formájú és töltetű szoptatóspárnával találkozhatunk a piacon. Létezik U-alakú, banán formájú, de akár egyenes is. Kialakításuknak és töltetüknek köszönhetően ezeket a párnákat könnyű átölelni, magunk alá gyűrni, illetve később, a baba születése után – főleg az első hónapokban – kényelmes szoptatást biztosítanak a fáradt kismamák számára.

Több funkció – költséghatékony megoldás

A szoptatás kényelmesebbé tétele mellett azonban van még egy nagyon fontos funkciója: tökéletes babaöböl készíthető belőle az újszülött számára. Kifejezetten nagy segítség ez a babáknak az első három hónapban, amit nem véletlenül negyedik trimeszterként is emlegetnek. A csecsemőnek ugyanis nagyjából ennyi idő kell, amíg hozzászokik az új környezethez a 9 hónapnyi békés lebegés után, amit átélt az anyaméhben. A babaöböllé formált szoptatós párna segítségével hasonló puha, meleg és nyugodt kényelmet teremthetünk kisbabánk számára, amivel hozzájárulhatunk a kiegyensúlyozott alvásához és ezáltal fejlődéséhez is.

Kényelem mindenekelőtt

A szoptatós párnák mellett azonban van még egy típus, ami jó szolgálatot tehet mind a kismamák, mind a hosszabb regenerációt igénylő beavatkozásokból felépülők számára. Ezek az ölelő-vagy sziesztapárnák. Kialakításuknak és töltetüknek köszönhetően ezeket az eszközöket azok is bátran használhatják, akik műtét után lábadoznak. Mielőtt beruháznánk egy ilyen eszközbe, érdemes utánanézni, mivel is van megtöltve, ugyanis minőségi töltet nélkül az egész mit sem ér. Az EPS polisztirol gyöngyöknek köszönhetően, amivel például a ZigZag termékcsalád párnái is töltve vannak, a párnák képesek hozzájárulni a gyorsabb felépüléshez. A 2-7 mm nagyságú gyöngyök kölcsönhatásának köszönhetően ugyanis felveszik a test formáját, ezzel biztosítva a legoptimálisabb alátámasztást. A minőségi töltet pedig ahhoz is hozzájárul, hogy több órás használat ellenére sem okoz zsibbasztó, illetve elgémberedett testérzetet, hisz a megfelelő alátámasztásnak köszönhetően nem gátolja a vérkeringést az erekben.

Illendő elmondani, hogy a polisztirol gyöngyök, ahogy egymás mellett mozognak „zizegnek”, és ez a zizegő  hang van, akit alvás közben zavarhat. A huzat egy picit levesz ebből a zajból, de azért van egy jellegzetes hangja.

Magas minőségű szoptatós– és sziesztapárnákért nézzen szét a ZigZag babzsákfotel kínálatában: www.zigzag.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top