Otthonok és Kertek

Fa szerkezetű kocka-ház

Ausztráliában található ez a megújított modern családi rezidencia, mely a Moloney Építési Iroda tervezésében készült.

A fából készült kocka-ház egy kortárs építészeti kiterjesztéssel viktoriánus örökséget olvaszt össze, hogy egy növekvő családnak adjon otthont.

A projekt Ballarat városában helyezkedik el, mely a Micket és Jules Moloney társalapítói, a Moloney Építési Iroda által került megtervezésre.

A szűk élőhelyre való tekintettel az építészek egy nyitott „fadobozt” adtak hozzá a meglévő épülethez. Az új hely csatlakozott az eredeti szerkezethez egy összeköttetésen keresztül, mely álmennyezettel lett megoldva, mint egy „árnyék vonal”.

Az árnyék vonal nemcsak ötvözi a régi és új formákat, de lehetővé teszi, hogy az eredeti tetőszerkezet változatlan maradjon. Az eredmény egy nyitott és modern élettér, mely tiszteletben tartja a kulturális örökség részét.

Az északi fekvést kihasználva függőleges nagy ablakok kerültek beépítésre, így a napfény teljesen eléri a hátsó központi életteret is. Így sok természetes fényt kap, mely meleg és vidám hatást kelt.

Az ablak melletti ülés is egy tökéletes hely olvasásra, kikapcsolódásra, az alatti elhelyezett fiókok a gyerekjátékok tárolására kínál megoldást.

A családi otthon szíve az építészek által tervezett konyhai központi sziget. A főzőlap beépítésével lehetőség van a főzés közbeni beszélgetésre. Szeretjük a nyitott érzést, és az északi fekvés, nagy nyitott ablakok is ezt szolgálják.

Forrás: Home Adore

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top