Otthonok és Kertek

Faház az erdő mélyén

Az Estudio Valdés Arquitectos kényelmes, rusztikus házat tervezett, buja erdővel körülvéve.

Chilében található ez a gyönyörű fa épület, mely beépül az erdő természet adta közegébe.

Az építési anyagok az újrahasznosítás javaslatára kerültek felhasználásra. A fő cél az volt, hogy a régi pajta nyárfa rácsozata és burkolata, az ajtók és tetőszerkezetek felhasználva legyenek, kombinálva az oszlopokban és külső burkolatban használt helyi faanyaggal.

A szerkezet az újrahasznosított rácsokból áll, amelyet három méterenként oszlopok tartanak, ezáltal egy egyszerű és tiszta térfogatot alakítanak ki. Egyetlen belső teret kapunk, mely így mentesül a pillérektől.

A ház projektje kiemelt fontosságot tulajdonít a közös tereknek, a teraszt, a nappalit és az ebédlőt foglalja magába, a hálószoba, a fürdőszobák a közös területeken kívül helyezkednek el, mely úgynevezett L-alakot alkot.

A közös terület teljesen átlátható, termo üveggel zárt. A hálószoba és magánterületek rejtve vannak a szemek elől, mindegyik újrahasznosított nyárfából készült.

Forrás: HomeDSGN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top