Otthonok és Kertek

Fényes és tágas

A lenyűgöző és napos tengerparti Inverloch városban, ausztráliai Victoriaban, a JDesign Group kreatív építészcsoportjai a közelmúltban befejezték a Modern Beachside Home nevű, fényes és tágas nyaralóházat.

A sok természetes napfény és a kényelmesen szellőző légkör hangsúlyozása mellett, ahogy egy tengerparti otthon elképzelhető, az alaposan összekevert esztétika, vegyes anyagokból és vegyes színű palettákból készülve talán az, ami a házat leginkább kiemeli. A ház külső homlokzata a tökéletes példa arra, amit itt értünk! Nemcsak faanyagból készül, hanem cemintel burkolatból és gondos blokkokból is.A korábban említett burkolat lényeges szempontból nem csupán formatervezési választás. Valójában az energiahatékonyság és a zöld otthoni rendszerek iránti vágy alapján választották ki. A Cemintal burkolat egy könnyű anyag, amelyet Ausztráliában gyártanak. Ezeknek a paneleknek az előállítási és beépítési folyamata kevés hulladékot igényel és hatékony, ezek célja a passzív hőmérséklet-szabályozás fokozása és az otthonok energiafelhasználásának csökkentése. Emellett jól festenek a szín testreszabásához!

Ez a tengerparti otthon a burkolatot legfelső szintjén megfelelő módon használja fel. A háznak két emelete van, és hatékonyan illeszkednek egymáshoz.Ahelyett, hogy kizárólag a színsémára koncentrálnánk, amely kétségtelenül fontos az otthonban, és kiegyensúlyozza a természetes erdőket a teljes kék, rózsa és szürke árnyalatú spektrummal, a tervezők úgy döntöttek, hogy a textúrák felhasználásával hozzák létre a decorumot. A tiszta vonalak és a nehezebb anyagok, például az üveg, fém, fa és csempe kontrasztosak a kényelmes ablakszárnyakkal és a padlópárnákkal.

A ház talán legszebb része a véleményünk szerint az a tény, hogy a kültéri teret ugyanolyan gondosan építették be, mint a belső lakóterületeket. Lenyűgöző kilátással, barátságos ülőhelyekkel várja a vendégeket, és egy medencét kínál a pihenéshez a társalgó ülések között.Mivel a medence és a szociális terek központi helyek az otthonban, a tervezők azt akarták biztosítani, hogy a lakók és a vendégek a házból szinte bárhonnan könnyen hozzáférhessenek. Ezt a padlótól a mennyezetig terjedő csúszó üvegajtókkal oldották meg. A kanyargós lépcső, amely szintén érdekes vizuális részleteket ad hozzá, lehetővé tette a közvetlen elérést a felső szintű hálószobákba!

A tervezők stratégiailag szürkere festett falakat helyeztek el olyan helyekre, amelyek vizuálisan tükrözik, vagy gyönyörűen kiegészítik és kontrasztálják a ház körül a természetes környezetet.

Forrás: HomeDSGN

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top