Otthonok és Kertek

Függőszék – Hintaszék kalauz

Bármennyire is pihentető és élvezetes a kanapén ülve egy jó könyvet olvasni, kinézni az ablakon és gyönyörködni a kilátásban, de ettől tízszer jobb, ha mindezt kintről, egy teraszos hintaszékből tesszük. Nemde?

Van valami igazán csodálatos abban, amikor időről időre érezzük a lágy szellőt a bőrünkön, és élvezzük a kellemes napfényt. A teraszhinták mindehhez egy szórakoztató élményt adnak, miközben nagyon kényelemesek is.

Hogyan válasszunk?

A hintaszék kiválasztása nagyban függ attól, hogy hova szeretnénk elhelyezni, és mire szeretnénk használni. Bár van néhány olyan tulajdonság, amelyre a szék elhelyezésétől függetlenül figyelni kell, mert vannak olyan tulajdonságok, amelyek egy kültéri széknél számítanak, és amelyek nem fontosak egy olyan széknél, amelyet a házon belül szeretnénk használni.

Vásárlás előtt tartsd szem előtt a következőket:

A méret nagyon fontos, különösen, ha beltéri használatra veszed. Az ülőfelület átmérője, a szék magassága és szélessége mindig fontos szerepet játszik a döntésben. Ezért nagyon fontos, hogy vásárlás előtt mérjük meg a területet ahova tervezzük a széket, hogy biztosan elférjen és ne legyen útban.

A szék teherbírása egy másik fontos dolog, különösen a mennyezetre szerelt székek esetében. A mennyezetről lelógó láncok és a szék teljes szerkezete általában korlátozott súlyt bír el. Ugyanez vonatkozik a saját állvánnyal rendelkező modellekre is. Vegyük figyelembe, hogy ki fogja használni a széket, és hogy az adott modell elbírja-e az adott személy súlyát.

A hintaszékek általában meglehetősen szokatlan formájúak, így az is kérdés, hogy mennyire lesz kényelmes, amikor benne ülünk. Keress olyan székeket, amelyekhez párnák tartoznak az optimális háttámasz érdekében.

Milyen anyagból készüljön?

A kötél függőszékeket úgy készítik, hogy lazának tűnjenek és romantikus hangulatot árasszanak. Kötélszerkezetük és, hogy könnyen elázhatnak, leginkább beltéri vagy teraszos használatra javasolják őket. Ezek egy része pamutkötéllel készül, amelynek száradása hosszú időbe telik, és nem túl tartós. A puha fonású poliészter székek tartósabbak.

A párnázott kanapéfotelek még kényelmesebbek mint függő társaik. Több réteg szövetből készülnek, a leggyakoribb a festett akril. Ez egy nagyszerű szövet kültéri használatra, és ellenáll a penészedésnek is.

Természetes és szintetikus rattanból is készítenek hintafoteleket, de e két anyag tulajdonságai és teljesítménye között különbségek vannak. A természetes rattan jobban alkalmas beltéri használatra, míg a szintetikus rattan jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak, és inkább kültéri használatra alkalmas.

A buborékfotelek sajátos, lekerekített formájúak, általában polikarbonátból vagy akrilból készülnek, és PVC párnákkal vannak ellátva. Remekül használhatóak a teraszon.

A függőszékek valójában nagyon sokoldalúak, és beltérben is használhatók. Általában nagy méreteik miatt azonban inkább kint mutatnak otthonosan.

Ahogyan az várható volt, rengeteg különböző stílus, modell és kivitel létezik, amikor a függőszékekről, hintákról, nyugágyakról és így tovább van szó. Ezért fontos, hogy tudd, mit keresel, és vedd figyelembe az összes korlátozó tényezőt, hogy olyat válassz amiben valóban kényelmes időt tölteni és még emeli a helyiség dizájnját is.

Forrás: homedit.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top