Otthonok és Kertek

Fűtőfólia- a kényelmes gazdaságos, magas színvonalú fűtés

Egy ház nem csak attól lesz modern, hogy korszerű berendezéseket használnak hozzá, hanem attól is, hogy figyelnek a letisztult formákra, maximális helykihasználásra, környezetbarát technológiákra. A fűtőfólia az egyik legigényesebb megoldás a padlófűtések között. Telepítésével nem csak időt, de pénzt is spórolhat.

Az új lakások kialakításánál fontos szempont, hogy minél több helyet lehessen spórolni, ne kelljen plusz fűtőtestekkel kitölteni a teret. A padlófűtés tökéletes és kézenfekvő választás. Nem kell plusz csövekkel bajlódni, nem kell külön engedélyeztetni, egyszerűen csak le kell helyezni a fóliát, és gyakorlatilag kész is. A padlófűtés kompatibilis járólappal és laminált padlóval is, egy fontos kritériuma van, lerakásánál figyelni kell a megfelelő rétegződésre, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Korábban épült lakások esetén szinte újra lehet varázsolni az otthont a régi gázcsövek és radiátorok eltüntetésével.

(Fotó: houzz.com)

Az infrafűtés talán a padlófűtés csúcsa, hiszen ez a technológia nem jár elektroszmoggal, nem kell megterveztetni és csövekkel behúzni a padlót. Az infrafűtés teljesen biztonságos, bárhol használható, vízálló. Az újgenerációs infrafűtésnél már nem kell figyelni arra, hol érintkezik a felülete bútorral, vagy szőnyeggel, mert nem okoz semmilyen problémát. Használata több szempontból is előnyös. Nincs károsanyag kibocsátás, nem terheli, szennyezi a környezetet. Telepítése olcsó, és gyakorlatilag használatával csökken a havi kiadásunk, ugyanis a hagyományos fűtésekkel szemben az infra nem a levegőt melegíti fel, hanem azokat a „testeket”, amivel maga a sugár találkozik. Míg korábban 23-26 fok volt az ideális hőmérséklet, ez csökkenthető 19-22 fokra, hiszen ugyanazt a hőérzetet biztosítja, de nem mindegy melyiknél kapcsol be a termosztát. 

További előnye kifejezetten az infra tulajdonágának köszönhető. Használatával nem keveredik a légtérbe szállópor, mint más padlófűtések esetén, így allergiásoknak kiválóan alkalmas. Nem szárítja a levegőt, így a bőr, nyálkahártya a téli időszakban sem lesz száraz. Maga a sugár jótékony hatással van a szervezetre, sőt minden élő organizmusra. Serkenti a vérkeringést, normalizálja a vérnyomást, erősíti az immunrendszert, megszünteti a stresszt. A növények bizonyítottan szebben, erősebben fejlődnek hatására. Tökéletesen biztonságos és megfelelő választás mindenki számára.

(Fotó: design-milk.com)

Nyitókép forrása: houzz.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top