Otthonok és Kertek

Gesztenye ház a Valarch Stúdió által

A Valarch Studio 2017-ben tervezte az épületet, mely Kopřivnice és Štramberk között található.

Az építész stúdió által tervezett és épített ház egy kis földterületen található, Kopřivnice és Štramberk között. Egy volt rekreációs területen építették, ahol egy nagy, öreg gesztenyefa nőtt. Ez a gyönyörű fa volt az ingatlan fókuszpontja, és a ház Chestnut House néven vált ismertté. A gesztenyefa területe, tájolása és elhelyezkedése egyértelműen meghatározta az általános légkört.A sötétbarna ház nyers, kezeletlen fából készül, égetett béléssel, hogy kiegyenlítse a szilárd gesztenyefát.

A szabadon álló ház 2 részből áll, nagyobb lakóterülettel és egy kisebb műszaki területtel.

Mindkét szakasz külön tetővel rendelkezik. A tető a terasz felét is lefedi.A 2 szekciót összekötő előcsarnok multifunkcionális, elsősorban a lakóépületbe és a műszaki területbe történő belépést védi, de fatárolóként és fedett ülősarokként is szolgál, ahol egy csésze kávé elfogyasztható.

Az előcsarnok és a konyha fölött, a nagyobb nappali területén alvó tetőtér található a vendégek számára, kilátással a nappalira és az étkezőre. Ez az egész hely a mennyezetig nyitva van. A ház keleti oldala magasabb, mint a nyugat. Egy kis folyosó köti össze ezt a fő lakóteret a hálószobával és a fürdőszobával / WC-vel. A folyosó végén található a fő hálószoba beépített gardróbral. A folyosó egyik oldalán van a fürdőszoba és a különálló WC. Az ellenkező oldalon van a gyerek hálószobája. A gyerek hálószobája két részre van osztva, az alvási terület a felső emeleten, a nappali pedig az alsón.Ezt a házat acélvázas fakeretezéssel építették. Valamennyi anyagot helyben szerezték be, különös tekintettel a természetes anyagokra.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top