Otthonok és Kertek

Gondolkodjon előre, vizsgáltassa át kerti gépeit!

Elkezdődött a meteorológiai tavasz, és ahogy egyre melegszik az idő, sokan kezdenek neki különböző kerti munkáknak. Annak érdekében, hogy a ház körüli tennivalókat minél kevesebb fennakadással kezdhessük el és megbízhassunk gépünkben, javasolt elvégezni a tavaszi karbantartási műveleteket. Országszerte minden STIHL szervizben március 2-15. között ingyenesen átvizsgálják kerti gépeit!

A legtöbb esetben azért hibásodnak meg kerti gépeink, mert nem megfelelően tartjuk karban őket, vagy nem készítjük elő a téli leállás után a tavaszi kerti munkálatokra. Annak érdekében, hogy a tennivalókat minél kevesebb fennakadással kezdhessük el, érdemes szakszervizben átvizsgáltatni azokat.A szervizigény minden típusnál eltérő, és rengeteg körülménytől függ. Fontos azonban, hogy legalább évente egyszer elvigyük szakszervizbe a gépet, hiszen például olaj, gyertya, vagy szűrőcsere javasolt. Sajnos nem változott a géptulajdonosok azon véleménye, hogy a szakszerviz nem túl olcsó, pedig a STIHL-nél évente hirdetünk meg olyan időszakokat (főleg tavasszal) amikor ingyenes átvizsgálást vállalunk szakszervizeinkben – hívta fel a figyelmet a szakértő.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy szervizelésre a legtöbb esetben már meghibásodott gépet visznek a géptulajdonosok, pedig az átvizsgálás és a karbantartás feladata az állapot megóvása lenne. Benzines gépek esetén a szervizelések alkalmával általában olajat és szűrőt cserélnek, de a kések élezése, valamint a gyertya, illetve a forgó-kopó alkatrészek ellenőrzése sem maradhat el.

Ha nem gondolkozunk előre, nagy anyagi kárt okozhatunk magunknak! – Az embereknek legtöbbször addig eszébe sem jut, hogy szükségük van általános átvizsgálásra vagy karbantartásra, amíg meg nem hibásodnak a gépeik. Szervizelésre az otthoni próbálkozások és az ismerősöktől való segítségkérés a legjellemzőbb, pedig a szakmai segítség mindenki számára elérhető. A STIHL szervizek az ország összes régiójában megtalálhatók. – javasolta a szakértő, majd hozzátette: – Az egyik leggyakoribb hiba, amit az emberek a kerti gépek üzemeltetésével kapcsolatban elkövetnek, az a benne felejtett üzemanyag, hiszen hosszabb üzemszünetek előtt a motorból ki kell járatni, az üzemanyag-tankot pedig ki kell üríteni.

Összegzés

A szakemberek minden esetben azt javasolják, hogy a téli leállás után érdemes szakszervizben átnézetni a kerti gépeket, hiszen így megkímélhetjük magunkat a felesleges idegeskedéstől, illetve a pénztárcánkat egy nagyobb anyagi kiadástól. További óriási előnye a szakértelem és a gyorsaság, valamint fontos, hogy a szakszervizek valós garanciát vállalnak az elvégzett munkára, míg a nem hitelesített szakemberek által végzett javítások a gyári garancia elvesztéséhez vezetnek.

A STIHL-ről
A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. A vállalatot 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas STIHL Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas STIHL Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető. A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.
www.stihl.hu
www.stihlnemzedekek.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top