Otthonok és Kertek

Gondozásmentes kerítést szeretnél? A trapézlemez kerítés a jó döntés!

A kerítés igen fontos eleme az otthonunknak, hiszen térhatárolóként egyik legfőbb feladata, hogy kizárja a külvilágot, ezzel privát szférát alakítva ki számunkra. Ráadásul az így létrehozott tér hangulatára komoly befolyást gyakorol, ugyanis határelemként ez lesz az a kültéri elem, amin a szemünk végül megállapodik.

A kerítés tehát roppant fontos építmény, ezért ahhoz, hogy megfelelően lássa el feladatát, rengeteg követelménynek kell megfelelnie — legyen szó akár az időjárással szembeni ellenállásról, a megfelelő magasságról vagy éppen az esztétikáról.

A megfelelő kerítés kialakításakor többféle anyagban, színben és méretben gondolkodhatunk, amelyek mind-mind más tulajdonságokkal rendelkeznek. Létezik azonban egy megoldás, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen úgy képes minden fontos követelménynek megfelelni, hogy mellette még megfizethető is marad.

Amennyiben egy olyan gondozásmentes kerítést szeretnénk, ami rendelkezik mindazokkal a pozitív tulajdonságokkal, amelyekkel a természetes — így sok gondozással járó — kerítéselemek rendelkeznek, érdemes megismerni a trapézlemezt!

A trapézlemez kerítés tartóssága

Bár elsőre barátságtalannak tűnhet a „lemez” kifejezés, mégis egy rendkívül időtálló termékről van szó. A trapézlemezek ugyanis acélból készülnek, aminek köszönhetően számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek:

  • Méretre gyártottak — de maximum 3 méteres magasságban is készíthetőek.
  • Elkészítésük és kivitelezésük egyszerű — szerelésük gyors és problémamentes.
  • Ipari és lakossági felhasználásra is tökéletesen alkalmasak.

Az acéllemezekről köztudott, hogy nem évekig, hanem évtizedekig képesek ellátni a feladataikat, hiszen teljesen rozsdamentesek, nem fagynak szét, nem tesz kárt bennük a szél, az eső vagy a hó. Amennyiben tehát a tartósság és a megbízhatóság a legfőbb célunk a térhatároló kialakításakor, a trapézlemez kerítés kétségtelenül az egyik legjobb megoldás!

Sokan vagyunk azonban, akiknek nem elég, hogy a kerítésük tartós — esztétikailag is szép, egyedülálló megoldást szeretnénk választani.

A trapézlemez esztétikai tulajdonságai

A trapézlemezek mintázata és színe igen változatos, hiszen több tíz színben kérhetőek, más-más mintázattal.

A modern, fejlett és innovatív gyártóknál, mint amilyen például a Betolemez Kft., akár természetes kinézetű trapézlemez kerítéselemek is rendelhetőek, amelyek teljesen megkülönböztethetetlenek a valódi fenyőtől, mézégertől, aranytölgytől vagy diótól.

Természetes kinézet, extrém tartósság — a Betolemez Kft. trapézlemeze

Mivel a lemezek mindkét oldala színezhető, ezért a kerítés ugyanolyan jól fog festeni az utcafrontról, mint az udvar felől.

Ráadásul — a természetes anyagokkal, például a fával ellentétben — az idő előrehaladtával sem fog kifakulni vagy megváltozni a kerítés jellege, hiszen az acél egyik legfőbb jellegzetessége a rozsdamentesség mellett az, hogy a kosz, a por és az egyéb szennyeződések nem tudnak megtapadni rajta, vagy amennyiben mégis, az első eső lemossa. Ugyanez a helyzet a mohával is.

Amennyiben tehát szép, igényes és természetes hatású kerítést szeretnénk, ami ráadásul az idő múlásával sem veszít minőségéből, célszerű trapézlemezt választani. Ráadásul sokan nem tudják, de nemcsak térhatároló készíthető belőle, hanem tető, oldalfal, álmennyezet, födém és zsalu is!

A trapézlemez tehát egy igen modern, multifunkciós megoldás, amely teljesen gondozásmentes: csupán egyszer kell megvásárolni, és évtizedekig számíthatunk rá!

Képek forrása: betolemez.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top