Otthonok és Kertek

Gyerekszoba-inspiráció

A gyerekszobának sok szerepet kell betöltenie – elsősorban pihenőhelyként szolgál, de a tanulószoba szerepét is betölti, és a játékok, szabadidős tevékenységek helyszíne is. Hogyan használhatjuk ki a legjobban a helyet?

A gyerekszobában a legfontosabb két zóna a pihenés és munka helyszíne. Nem feltételezhetünk olyat, hogy a házi feladatot az ágyban végzi el a gyermek, és szükségtelen az íróasztal. Egy jól megvilágított asztalra lesz szükségünk, ahol zavartalanul folyik a tanulás.

A gyermekek (és szüleik) általában a hagyományos ágyat gondolják kanapé helyett. Azonban ha belegondolunk, a gyermekek szívesebben ülnek a gyerekszobában, mint a felnőttekkel a nappaliban. Így ez kevésbé kényelmes, mint egy karfás kanapé, és hely szempontjából is sok előnye van.

Következő kérdés a tárolók elhelyezése. A játékokat nehéz a polcokon elhelyezni, sokkal praktikusabb a szekrények alá kosarak elhelyezése, és abban tárolni a kisebb dolgokat.

Ami még nagyon fontos, a padló jó megválasztása. Sok szülő ellenzi, hogy a földön játszanak a gyerekek, viszont hiába van asztal, mindenki emlékszik még a gyerekkorára, hogy bizony jókat lehetett ott játszani. Biztosítani kell a puha, meleg ülőhelyet, amelyhez legjobb választás a fa és szőnyeg kombinációja.

A kislányok közül nem mindenki szeretne hercegnő lenni, rózsaszínben pompázni.. Hallgassuk meg a gyermek véleményét, és aszerint állítsuk össze a gyerekszobát. Talán szereti az állatokat, és jobban szeret állatorvosost játszani babázás helyett.

Tartsuk szem előtt, hogy a lányok nagyobb társadalmi igényekkel rendelkeznek, és gyakran szeretnek barátokat hívni éjszakára. Egy szélesebb ágy, vagy fiókos matrac tökéletes megoldás lehet.

A kisfiúk szobájában nem a kék az egyetlen szín ami szóba jöhet. Alkalmas a zöld, narancs, gránátalma.. azonban a pirosat semmiképpen ne válasszuk, mert az agresszív viselkedést okoz.

A testvérszoba már kemény diónak számít. Amellett, hogy különböző korú gyermekekről van szó, még a különböző nemet is figyelembe kell venni. Hogyan fessük a falakat, hogy mindenkinek megfeleljen? A legjobb megoldás a semleges színek választása: lila, búzavirág, sárga, fehér, szürke, bézs, barna. Azonban a pasztell kék és rózsaszín nem illik.

Forrás: Weranda

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top