Otthonok és Kertek

Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor Kerma!

Az ország legnagyobb falpanel webáruháza, már több mint 8 éve forgalmazza a különböző 3D-s falburkolat megoldásokat, melyek sokak számára még mindig ismeretlenek, ha felújításról, vagy lakberendezésről van szó.

Otthonunk kialakításakor a legtöbben a falakkal, a falak dekorálásával talán keveset foglalkoznak, mert nem ismerik még eléggé a különböző falburkoló megoldásokban rejlő lehetőségeket! Ebben segít a Kerma Design csapata és az általuk üzemeltetett falpanel webáruház, melyben jelenleg közel 2000 különböző dekoratív falburkolatot találunk, rengeteg mintában, formában, színben és anyagban egyaránt. Küldetésük, hogy a falakat nem csak festeni, vagy tapétázni lehet ma már, hanem rengeteg 3D-s falpanel is rendelkezésre a felújítók és otthon szépítők számára!

Falak vesznek minket körül, melyek különböző terekre, helyiségekre tagolják otthonunkat. A falakkal a legfőbb elvárásunk, hogy masszívan álljanak, lehetőleg legyenek hő- és hangszigeteltek megfelelően. Dekorációs szempontból a legtöbb fal festett, vagy tapétázott.

Ez a két dekorációs megoldás az elmúlt évtizedek során a divatnak megfelelően váltakoztak. A divat a lakberendezésben is folyamatosan változik! Változnak a színek, a minták, a különböző anyagok és struktúrák. Falburkolatok elsősorban azokban a helyiségekben terjedtek el, ahol nem csak a design, de a funkció is fontos volt! Ilyenek a fürdőszobák és a konyhák, ahol a különböző csempéket, kerámiákat, más néven hidegburkolatokat alkalmazzuk. Más helyiségekben, például a nappaliban, hálószobában, előszobában, gyerekszobában nem igazán volt használatos és elterjedt falburkolat megoldás a már említett tapéta, festett fal, vagy esetleg poszterek mellett. A különböző designerek koncepciójából, belsőépítészek terveiből, – melyek elsőként különböző középületekben, hotelekben, éttermekben, modern múzeumokban, irodaházakban jelentek meg -, a modern, dekoratív, 3D-s falburkolat megoldások, kezdtek beszivárogni, elterjedni és megjelenni lakóépületekben, családi házakban is. Megjelentek az érdekes, geometrikus formák, különböző ismétlődő mintázatok. Egyre több anyaggal kísérleteztek, hiszen minden anyagnak más és más tulajdonsága van. Rengeteg új textura, szín jelent meg, különböző gyártási folyamatok és ezzel együtt új funkciókat is kaptak egyes falpanelek. Ilyen funkciók például az ágyvégek, előszobafalak, tv falak, pult bevonatok, falvédők, mennyezeti megoldások. Ezeket a funkciókat számos falpanel típussal megoldhatjuk, kivitelezhetjük, természetesen ha figyelembe vesszük és ismerjük az egyes falpanel típusok tulajdonságait.

A legtöbb falpanel funkciója nem több, mint hogy dekoratív eleme legyen az adott helyiségnek, vagyis nem más, mint egy új típusú lakásdekoráció! Egy jól megválasztott falpanel biztos, hogy vonzani fogja a tekinteteket, érdekes, vagy hangsúlyos eleme lesz otthonunknak, de egyúttal annak szerves részeként megfelelően bele is illeszkedik!

Felhasználusokat tekintve a különbözó tulajdonságaik határozzák meg, hogy melyik falpanel hova is alkalmas. Ilyen tulajdonságok például: hangszigetelő, hőszigetelő, festhető, ragasztható, könnyen felhelyezhető, vízálló, hőálló, lángálló, ütésálló, fagyálló, jól tisztítható, házilag is felrakható, újrahasznosítható, környezetbarát, rugalmas, hangelnyelő, vágható, strapabíró, cserélhető.

Anyagukat nézve is igen nagy a felhozatal. Elmondható, hogy minden térbe tudnak ajánlani falpanelt, minden ízlésnek és stílusnak megfelelve! Falburkoló panelek készülnek: fából, kőből, hungarocellből, műanyagból, polisztirolból, poliurethánból, műbőrből, textilbőrből, parafából, pvc-ből, farostból, műgyantából, szivacsból, kerámiából, betonból, gipszből, bőrből, fémből.


 
Nagyon sok olyan falpanel típus van, melyek szakember nélkül, akár házilag is felrakhatóak. Jó dolog, hogy az adott dekorpanel típus nem igényel szaktudást, nem kellenek hozzá speciális szerszámok, nem kell az illesztéseket eldolgozni vagy kialakítani, nem kell a falat speciálisan előkészíteni,  nem ígényel utólagos felületkezelést, vagy például festést. A Kerma Design webáruházban is ajánlanak ilyen falpaneleket, mint például a FlexWall pvc falpanelek, melyek jól utánozzák a valódi fa, kő, vagy tégla anyagokat és házilag bárki fel is tudja azt rakni! A pvc panelek több mint 180 különböző mintában kaphatóak, így bárki talál magának megfelelőt!

Másik népszerű termékük a Kerma falpanelek, melyeket már több mint 8 éve gyártanak. Ezek a műbőr falpanelek szintén felrakhatóak házilag. A Kerma textilbőr falpanelekből, szuper falvédők, ágyvégek, előszobafalak, vagy tv falak tervezhetőek. Ebből a szempontból az OBubble szivacs panelek is jó választás! De jó hő- és hangszigetelő a Corkbee parafa panelek is, melyek valódi, újrahasznosított parafából készülnek.

Ha valaki nem boldogul, vagyis elakadna a választásban, akkor a webáruházban a termékleírásoknál talál információkat, vagy cikkeket a blogukban szinte minden falpanel típusokról. Tippeket, ötleteket találhat a cég Pinterest oldalán, ahol közel 30.000 fotót, fényképes inspirációt talál falpanelekről a világ minden részéről!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top