Otthonok és Kertek

Hangulatos erkélyek titka

3+1 hasznos tanács egy lakberendezőtől

Egy nagyvárosi környezetben kevés embernek adatik meg a lehetőség, hogy kihasználja egy zöld udvar előnyeit. Ha viszont azon szerencsések közé tartozunk, akiknek lakásához erkély is tartozik, akkor érdemes azt úgy kialakítani, hogy élvezzük az ott eltöltött időt.

Egy nagyvárosi környezetben kevés embernek adatik meg a lehetőség, hogy kihasználja egy zöld udvar előnyeit. Ha viszont azon szerencsések közé tartozunk, akiknek lakásához erkély is tartozik, akkor érdemes azt úgy kialakítani, hogy élvezzük az ott eltöltött időt.

Megmutatjuk azt a 3+1 lakberendezési tippet, melyet érdemes figyelembe venni az erkélyünk kialakításánál:

  • Célkitűzés. Az nyilvánvaló, hogy egy kis erkély nem tud minden elvárásunknak megfelelni. Fontos feltenni magunknak a kérdést: mi a legfontosabb számunkra, mire szeretnénk használni? Pihenni, lazítani szeretnénk ott? Esetleg reggelizni, hangulatos vacsorákat eltölteni? A berendezést az erkély funkciója fogja meghatározni. Ebből induljunk ki és ezt mindvégig tartsuk szem előtt.

Reggeli az ágyban… vagy inkább az erkélyen?

Egy jó könyv és máris heverészhetünk.

Ne csak az ablakból lessük a jó időt! Home office az erkélyen.

  • Térszervezés. Nem számít mekkora hely áll rendelkezésünkre az erkélyen, ki tudjuk hozni belőle a maximumot, ha okosan használjuk a teret. A meghatározott funkciót és az erkély méreteit figyelembe véve válasszuk ki a bútordarabokat. Ne zsúfoljuk túl, ne akarjuk, hogy minden funkciónak megfeleljen az erkélyünk, ha arra nincs elegendő hely. Kövessük a kevesebb néha több elvét.

Két szék és egy kis asztal is kellően kitöltheti a teret.

Választhatunk egy dizájnosabb darabot is.

  • Dekorálás. Miután meghatároztuk az erkély funkcióját, és kiválasztottuk a megfelelő bútordarabokat, rátérhetünk a kiegészítőkre. Erkélyünk dekorációját a kiválasztott bútorokhoz igazítsuk, és ne fordítva. Fontos, hogy ezek stílusa egyezzen a bútoréval, és tartsuk meg az arányokat. Ne essen nagyobb hangsúly a dekorációkra, mint a központi elemekre, mivel könnyen zsúfolt érzetet kelthet a berendezett tér.

Egy puha takaró, egy strapabíró szőnyeg és egy színben harmonizáló puff már öltözteti az erkélyt.

Néhány kiegészítő a kis asztalon, és kész is a dekorálás.

Bátran választhatunk színes kiegészítőket.

A növények mindig tökéletes kiegészítői az erkélynek.

  • +1. Világítás. Legyen szó bármilyen kis erkélyről, egy hangulatos megvilágítással még egyedibbé tehetjük. Ez az a helység, ahol a legtöbb esetben nincs szükség erős fényekre, hanem sokkal inkább egy visszafogott, meghitt világításra. Számtalan lehetőség közül választhatunk, a kis mécsesektől a dekor fali lámpákig, azonban vigyázzunk a megfelelő IP-védettségre és szükség esetén kérjük szakértő segítségét.

Az esti bekuckózás is különlegesebb ilyen fényeknél.

Kell ennél több egy lazulós estéhez?

Képek: Pinterest

Forrás: homeinfo.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top