Otthonok és Kertek

Hidegburkoláshoz elengedhetetlen a lapszintező

Ha tavasz, akkor itt az ideje nekilátni a lakás körüli felújítások, bővítések elvégzésének. A kivitelezések során hasznos kiegészítő lehet a lapszintező is, amivel a hidegburkolatok lerakása válik sokkal egyszerűbbé és precízebbé.

Gyakori, hogy a fürdő, a konyha vagy éppen a terasz csempézése az, ami éveken keresztül húzódik, mert mindig akad valami fontosabb teendő. Amikor pedig végre összegyűlik rá a pénz és még idő is van a kivitelezésre, akkor természetesen szakember nem található a feladatra. Hála az internetnek, rengeteg „csináld magad” megoldás érhető el, amikből gond nélkül lehet inspirációt meríteni és tanulni. Némi lelkesedéssel és a lapszintező segítségével a kiváló végeredmény szinte garantált.

Mire szolgál a lapszintező?

A járólapok lerakása nem egy ördöngösség, főleg akkor, ha jól elő van készítve a felület. A kellően egyenletes beton aljzatra jóformán csak némi ragasztót kell kenni és mehet is rá a csempe. Gyakori kezdő, de olykor haladó hiba is, hogy kialakul egy úgynevezett fogazott feszín. Ennek a megelőzésében segít a lapszintező alkalmazása. Hiába a kezdetben vízszintbe állított burkolóelemek, ugyanis a ragasztó száradása során létrejöhetnek bizonyos anyagmozgások, amik néhány mm-es eltérést hoznak létre. Ennek mostantól vége, hiszen a lapszintező rendszerek orvosolják ezt a kellemetlen mellékhatást.

Ékes és csavaros lapszintező

A piacon leginkább keresett termékek az ékes csempeszintező termékek. A TLS-PRO nagy és TLS-BASIC kis ékes lapszintező rendszerek a kezdő barkácsolók és profi szakemberek igényeit egyaránt kielégítik. Amire viszont megéri figyelni, hogy méreteikben eltérnek egymástól, ezért az egyes termékek egymással nem felcserélhetők. Ezzel szemben a csavaros, illetve újrafelhasználható csempeszintezők már inkább a haladók részére ajánlottak. Összességében abban meg lehet egyezni, hogy bármilyen hidegburkolat lerakásáról legyen szó, fontos használni valamelyik lapszintező típust, mert csak így biztosítható a tökéletesen egyenletes felszín. A kimondottan nagy és vékony burkolólapokra ez különösen igaz. A prémium minőségű TLS termékek nem okoznak csalódást és mindenben kéz alá fognak dolgozni. Öröm a velük való munka.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top