Otthonok és Kertek

Hogy lehet egy padlólap egyszerre rusztikus és modern?

Ma nincs egységes korstílus a belsőépítészetben, párhuzamosan készülnek minimál, mediterrán, klasszikus, vagy loft otthonok Magyarországon. Sőt, ezek eklektikája sokszor egy fedél alá kerül lakáson belül.

A nyugat-európai és amerikai trendek évek óta barátkoznak a kevert stílusokkal; ki ne látott volna még olyan olasz, francia esetleg floridai enteriőrt, ahol találkozik egy többszáz éves kőburkolat minimál kanapéval, Breuer csővázas székekkel, art deco asztalkával, vintage drótlámpával.

Padlóburkolás előtt érdemes átgondolni, hogy hány évig szeretnénk látni a kiválasztott burkolatot. Elképzelhető ugyanis, hogy idővel változik az ízlésünk, átrendezzük a házat, de járólapot nem cserélünk. Az Otti Pietra, Terrakotta, Mozaik és rekeszöntéses cementlapjai szálerősített kvarcbetonból készülnek 140 választható színben. A naturális felületek, a beton, illetve kőhatású textúrák látványos hátteret szolgáltatnak trendi enteriőrök kialakításához is.

Előfordul, hogy a kereskedelemben elérhető termékek nem elégítik ki az egyedi elképzeléseinket, mert méretre készült látszóbeton lapokban, osztatlan polírozott betonpadlóban képzeljük el a megoldást. Ma már erre is van megoldás, a beton csodálatos anyag: erős, innovatív és szép.

Az öntött látszóbetonhoz egyedi sablonra van szükség, melybe 2-3 centiméter vastagságban (vagy ettől eltérő méretben) kerül a betonmassza. Végleges, esztétikus felületet kapunk, melyet burkolás után impregnálnunk kell erre alkalmas speciális anyaggal. Ha csak pár milliméter helyünk van padlónk számára, akkor a kenhető polírbeton a megoldás. Számos előnye mellett meg kell jegyeznünk, hogy a már meglévő járólap felületére is fel lehet hordani, nem kell bontani! A kenhető polírbetonnal egységes, fugamentes, esztétikus és takarítható felületet kapunk.

https://ottimanufactura.hu/

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top