Otthonok és Kertek

Hogyan hozhatjuk összhangba a falak, az ajtók és a padló színeit otthonunkban?

Ez a 10 ház nyerte el a 2020-as év leghangulatosabb otthona címet a DigsDigs oldalon.

Számodra melyik a leginspirálóbb, melyiket néznéd meg részletesebben? Szavazz Facebook oldalunkon a neked leginkább tetszőre és bővebben bemutatjuk!

Minden összhangban

A padló, az ajtók és a falak összhangot teremtenek a térben, mivel három elem fehér, egyszínű. Ideális, ha világos helyiséget szeretnénk kialakítani, és ha a bútorokat helyeznénk előtérbe.

Markáns padló

Mikor a padlót szeretnénk kiemelni – legyen az bármilyen mintájú – akkor válasszunk semleges fal és ajtó színeket. Így harmonikus teret alakíthatunk ki, ahol a padló kapja a főszerepet.

A fal dominál

Előfordulhat, akárcsak a padló esetében, hogy a falakat szeretnénk kiemelni. Ebben az esetben is a legszerencsésebb választás, ha semleges színű ajtókat és padlót választunk. Viszont ha a falakra kő, fa, stb… kerül, az a többi lakberendezési tárgyban is visszaköszönhet, így meghatározva otthonunk stílusát.

Sötét tónusú falak

Ha sötét színt válaszunk a falaknak – ezt mindenképpen nagyobb helységben tegyük – a padló és az ajtók színei legyenek halványak, semleges színűek. A bútorkon és kiegészítőkön pedig visszaköszönhetnek a fal árnyalatai.

Padló és a falak fókuszban

A falat színezzük a padló színével, ha azt szeretnénk, hogy e két elem határozza meg a helyiséget. Ehhez a kombinációhoz mindenképpen eltérő árnyalatú ajtókat tervezzünk.

Az ajtó színe dominál

Ez a nem mindennapi dizájn azok számára szól, akik szeretnének kitűnni. A különleges hatás elérése érdekében sötét ajtószínt válasszunk. Ahhoz, hogy az ajtók kiemelkedjenek a térben mindenképp világos vagy természetes tónusú padlót és falszínt válasszunk!

Fapadló

A fa padló mindenhez illik, és minden illik hozzá. Könnyen lehet kombinálni sötét és világos színekkel, illetve textúrákkal, anyagokkal. Egyetlen kivétel, az ajtó színe, mintája ne egyezzen a fapadlóéval.

Semleges árnyalatok harmóniája

Tiszta fehér, tört fehér, tojásfehérje… semleges szín a falakon és az ajtókon, valamint a világos fa padló  az egyszerűség és a nyugalom hatását kelti. Ha ezekhez sötét padlót választunk akkor elegánsabb hatást kelthetünk.

Betonpadló

A betonpadló vagy betonhatású kerámia szürkés árnyalattal bír. Ezekhez a padlókhoz választhatunk lakozott fa ajtókat, és pasztell színű falfestéket. Rusztikus enteriőr érhető el ezen színek és anyagok felhasználásával.

Márvány vagy kő a padlón 

Mint a betonpadlók esetében, a kívánt lakberendezési stílus elérése céljából választhatunk markáns színű falakat és ajtókat is. Vagy akár meghagyhatjuk a fa ajtók természetes erezetét egy világosabb árnyalatú falszínnel kombinálva, így egy lágyabb enteriőrt hozhatunk létre.

Forrás: Elmueble

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top