Otthonok és Kertek

Hogyan készíts otthon galériafalat!?

Idén a lakásunk lett az életünk legfontosabb színtere, ahol a legtöbb időt töltjük, így a lakás dekorálása önkéntelenül is nagyobb fókuszt kapott. Eljött az idő a régóta tervezett galériafal elkészítésére, faliképek beszerzésére, és a régi emlékek előkeresésére, hogy segítségükkel egyedivé varázsoljuk az üres falakat. Egy ilyen dekoráció összeállítása élvezetes alkotómunka, a végeredmény pedig egyszerre inspiráló és megnyugtató látványt nyújt.

Egy galériafal stílust és egyediséget kölcsönöz bármilyen helyiségbe, miközben nem kell tapétázni, festeni, vagy felforgatni a berendezést, csak néhány fali képre, akasztókra és egy kis fúrásra van szükség. Na meg persze a kreativitásunkra! Az Art Bridge lakberendezési portál összegyűjtött néhány egyszerű tanácsot, amit követve az eredmény mindenkit elkápráztat majd.

Keverd bátran a stílusokat
A legmenőbb galériafalak eklektikusak, többféle stílust, textúrát, formát, kevernek személyes tárgyakkal, akár gyerekrajzokkal, utazásról maradt képeslapokkal, a nagyi kerámia tányérjával. Ezek a látszólag nem összeillő darabok aztán a színek ismétlődése és a keretezés hatására harmóniába rendeződnek. Akár egy folyamatosan bővülő falat is létrehozhatunk, ahol először csak a felület közepét borítjuk be, és így egyre szélesebb területet foglalnak el az újonnan felfedezett kincsek. Ha hangulatos, és különböző stílusú képekben gondolkodsz, ahol a képeket már keretezve, a legjobb minőségben kaphatod meg, akkor látogass el az Art Bridge online galéria oldalára, ahol egy napról napra bővülő kollekcióból válogathatsz.

Találd meg a megfelelő helyet
Galériafalat szinte bárhol lehet csinálni, a fürdőtől a konyhán át a hálószobáig, és nem kell feltétlenül nagy lakásra gondolni, óriási csupasz falfelületekkel. A galéria teret és mélységet ad egy pici szobának is, anélkül, hogy elvenne bármennyit a hasznos területből. Ha nincs egy nagy üres felület, lehet képeket akasztani a tükör, az ablakok vagy ajtók mellé, az ágytámla fölé, vagy a kandalló köré is. A lényeg, hogy lehetőleg ne fűtőtest közelébe, vagy a tűzhely fölé rakjuk a képeket, mert a hő és a pára roncsolja a még a legjobb minőségű papírt és a festéket is. 

Keretek és elhelyezési módok
Ne ragaszkodjunk az ugyanolyan keretekhez, hogy ha nagyon eltérő stílusúak a képek, inkább emeljünk ki egy-egy darabot egy más színű kerettel! De a posztereket ki tudjuk helyezni poszter-akasztó segítségével. Az Art Bridge kínálatában elérhető egy tömör bükkből készült magyar kézműves akasztó, ami garantáltan az otthonod dísze lehet.

A képeket alapvetően kétféle elrendezési módon lehet felhelyezni: a lineáris, vagyis szabályos sorokban kitett képeket, és az úgynevezett szalon alakban, ami egy véletlenszerűbb elhelyezést jelent. Ez utóbbi lazább, személyesebb, bohémabb galériafalat eredményez. Semlegesen színű polcokon is elhelyezhetjük a képeket, amik a falnak döntve állnak, rögzítés nélkül, így cserélgethetjük is őket a polcok között.Csak óvatosan a kalapáccsal!
Még mielőtt szétlyuggatjuk a falat, érdemes megtervezni a hadműveletet: a padlóra fektetve próbáld össze a képeket, figyelve a méretek és távolságok harmóniájára. Hüvelykujjszabályként jól működik egy egységes távolság a keretek között, például öt centiméter minden irányban. Ha nagyjából megvan az egyes képek helye, ki is vághatod papírból a képek méreteit és úgy is felpróbálhatod a helyükre, felragasztva a falra őket. Ha minden a helyén van, ceruzával ki lehet jelölni a szegek vagy csavarok (tiplik) helyét, és jöhet a fúrás. Legvégül nincs más hátra, mint felakasztani a képeket és egyéb tárgyakat és hátra dőlve gyönyörködni az eredményben.+1
Ha te is szeretnél magadnak ilyen galériafalat, akkor látogass el az oldalunkra, használd a kedvencek funkciót: gyűjtögesd ki a kedvenc képeidet, és álmodd meg a sajátod!

November 30-ig 10%-os kedvezménnyel tudsz vásárolni az OTTHONOKÉSKERTEK kuponkóddal!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top