Otthonok és Kertek

Hogyan lehet elbűvölően nőies egy nappali?

Ragyogóan világos térben, romantikus díszlécekkel dekorált fehér falak között az ablakokon beáramló fény nyújt légies hátteret a kerek-puha, íves formáknak.

Az íves vonalvezetésű, karakteres ülőbútorok forró mályvaszínnel finoman uralják a nappalit, a kellemes tapintású bársonnyal bevont felületeken a tűzött díszítés luxushatást nyújt.

Minőségi anyagokat – bronz, arany, márvány, bársony –, tükörfelületeket és egyedi megoldásokat, design bútorokat válasszunk a kialakításhoz. Fényes felületekkel, arany-réz színekkel, lámpákkal és lerakó asztalkákkal harmonikus kontrasztot csempészhetünk a kompozícióba.

A nőies esztétika érdekében a szögletes mértani formák (szőnyeg mintázat, lerakó asztalka formák) és puha ívek keveredésének egyensúlyát kell megtalálni, kombinálva a kemény és lágy, a fényes és matt felületeket. A textúrák kombinációja mélységet kölcsönöz minden helyiségnek.

A nőies szoba dekoratív párnákkal díszített, melyek arany és mályva színükkel remekül mutatnak, és emellett praktikusak is. A nőies nappaliban a kisbútorok (tükrös komód), a kiegészítők (mécsesek) és a virággal teli arany kaspó hatalmas szerepet játszanak – ízlésesen összeválogatva, nem túlzásban.

A kifinomult nőnek számos oldala van. Imádja a klasszikusokat, szereti a modern megoldásokat, és néha a stílusok elegyére vágyik. Tud merész és színes lenni, így lesz kifinomult mályva színű a nappalija.

Szöveg: Ferenczi Éva

Ez a cikk megjelent az Otthonok és Kertek Magazin 2021 április-májusi lapszámában!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top