Otthonok és Kertek

Hogyan teremtsünk modern rusztikus hangulatot otthonunkban

A rusztikus dekoráció arról híres, hogy vannak olyan kulcsfontosságú elemei, amelyek azonnal életre keltenek egy szobát, ezáltal meghatározó lesz ez a stílus egész otthonunkra tekintve.

A kulcs az, hogy olyan elemekkel dolgozzunk, amelyek kortársak, de nem vesznek el a rusztikus stílusból. Íme néhány módszer, amellyel modern lendületet vihetsz otthonodba.

Farmház jelleg

Ha kétségeid vannak, nem elég rusztikus az enteriőr, készíts egy téglafalat.

Minden arról szól, hogy olyan kulcsfontosságú elemeket használj, amelyek felélénkítik a teret. Ahelyett azonban, hogy csak parasztházi dekorációs darabokat használnál, vigyél bele egy kis modern csavart. A modern rész itt például a funky székek, meghatározóak, de mégsem nyomja el egymást a két stílus, inkább kiemelik egymást.

Szellős, egybenyílt terek

A légies esztétika megteremtéséhez használj minél több világos fát, ennek köszönhetően a szobát nagyobbnak érezzük, függetlenül a méretétől. Az árnyalatok annyira világosak, hogy azonnal életre keltik a szobát.

Éles kontúrok

Használj néhány fekete elemet, és párosítsd őket sötét fémekkel, hogy kontúrosabbá tegyék a megjelenést. Továbbá, párosítsd világosabb árnyalatokkal, hogy megmutatkozzon az igazi rusztikus vonzerő.

Kisebb dohányzóasztal

Párosíts egy kis dohányzóasztalt egy nagy kanapéval a tökéletes kontrasztért, ez a trükk bármelyik szobát életre kelti.

Ha valaha is figyeltél a rusztikus lakberendezési magazinokra, akkor tudod, hogy a legtöbb oldal tele van oldalról oldalra bájos nappalikkal. Egy dolog közös ezekben a nappalikban: mindig van egy dohányzóasztal. A dohányzóasztalok nagyszerűek hiszen karakteresek, miközben még hasznosak is.

Reggeliző asztal

Bár sokan közülünk, nem gondolnak arra az ötletre, hogy külön reggeliző helyet alakítsunk ki, pedig hasznos lehet. Az ötlet az, hogy legyen egy olyan terület, ahol leülhetsz és lazíthatsz, miközben reggelizel, vagy egyszerűen csak elvégezhetsz egy kis munkát, miközben főzöl, vagy egyszerűen csak lógsz néhány rokonoddal.

Kandalló

Ha van egy olyan kiemelhető darab, amely azonnali rusztikusságot adhat, az a kandalló. A kandalló nemcsak nagyszerű ötlet, hanem elengedhetetlen egy rusztikus szobában. A kandalló betöltheti eredeti funkcióját is, de ha csak dekorációs céllal hozod létre a szobában akkor is feldobja és meghatározza a teret.

Fából készült falak

Bár sokan nem szeretik a fából készült falakat, mégis tökéletes kiegészítője lehet bármelyik helyiségnek. Nemcsak azonnal otthonos hangulatot kölcsönöz, hanem életre kelti a szobát. Nemcsak pihentető, de minden helyiséget új és friss érzéssel tölt fel. Párosítsd egy mintás szőnyeggel a modern vonzerő érdekében.

Fali dekorációk

A fali dekorációk, műalkotások azonnal személyesebbé teszik a szobát. Használhatsz hagyományos elemeket, például képeket különböző keretekkel, vagy akár 3D fali dekorációkat is

Melyik ötletet kedvelted a legjobban? Oszd meg velünk.

Forrás: trendir.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top