Otthonok és Kertek

Hogyan védd a telefonod kertészkedés közben?

A kerti munka során többféle veszély is leselkedik a telefonodra. Leejtheted vagy kicsúszhat a zsebedből, sáros, vizes lehet, megkarcolódhat. A legjobb, ha ilyenkor nincs nálad a mobil, de ha muszáj magadnál tartanod, többféle megoldás is kínálkozik, amivel megóvhatod a készüléket.

Ütésálló telefontokok

Jobb félni, mint megijedni – ha kertészkedés közben éppen egy kemény felületre, járdára, járólapra vagy kőre ejted az okostelefonod, komoly károsodás érheti. Ennek megelőzésére érdemes ütésálló telefontokot használni.

Panzer Case telefontokok – fotó: Etuo.hu webáruház

A hibrid, “páncél” tokok az ütésálló telefontokok legújabb generációját képviselik. Különleges gyártási technológiájuknak köszönhetően kiemelkedő védelmet biztosítanak a telefonnak. A megerősített burkolat ugyanakkor egyáltalán nem ormótlan, szinte alig növeli meg a készülék méretét, és a telefon használatát sem nehezíti.

A Verus, Forcell és Ringke brandek a törésbiztos telefontokok prémium kategóriáját képviselik. Nem csak az erőteljes fizikai behatások, de a karcolások és a szennyeződések ellen is védik a mobilt. A Versus High Pro Shield telefontokok katonai törésteszteken is kiválóan teljesítettek.

Jó választás egy Panzer Case tok beszerzése is. Ezek megerősített vázzal ellátott hátlapjai a kemény felületekkel való ütközés, leesés esetén is megvédik a telefont a károsodástól.

Kijelzővédő üvegek és fóliák

Edzett kijelzővédő üveg Huawei P8 Lite telefonhoz – fotó: Etuo.hu webáruház

kijelzővédő üvegek és fóliák szinte észrevétlenül, mégis hatékonyan védik a telefont a sérülésektől. A kijelzővédő üvegek a fóliákhoz hasonlóan rendkívül vékonyak, mégis komolyabb védelmet biztosítanak.

Ha kijelzővédő üveget keresel, mindenképpen olyat válassz, amelyik edzett üvegből készült és oleofób. Ez utóbbi azt jelenti, hogy zsírtaszító bevonat van a felületén. Így nem hagynak rajta nyomot a zsíros ujjlenyomatok, sőt, a különféle szennyeződéseket is taszítja, illetve jóval könnyebb ezeket eltávolítani az üvegfelületről. Az edzett üveg pedig a mélyebb karcolások, kopások és a repedések ellen is megóvja a készüléket.

A kijelzővédő fóliák még a kijelzővédő üvegeknél is vékonyabbak – védelmi képességük azonban ennek ellenére meglepően magas szintű. Ezek között is vannak olyanok, amelyek az úgynevezett Mohs-skálán 7H-s keménységgel rendelkeznek, vagyis komoly védelmet nyújtanak nem csak a karcolások, de a törések ellen is. (Összehasonlításul: az edzett üvegek keménysége 9H, az átlagos fóliáké pedig 3H.)

Vízálló telefontokok

USAMS Waterproof Case vízálló telefontok – fotó: Etuo.hu webáruház

Párás melegházba, fóliasátorba, illetve ha rendszeresen sokat locsolod a kertet, praktikus lehet egy vízálló telefon. Ennek hiányában szükséged lehet egy olyan telefontokra, ami teljesen megóvja a mobilod a víztől.

Érdemes olyan tokot választani, aminek anyaga tartós PVC és ABS speciális műanyag, emellett hármas biztonsági zárral látták el. Így nem csak a nedvességet tartja távol, de akár a sártól is megvédi a telefont. Ideális esetben egy jól megtervezett vízálló tok lehetővé teszi, hogy a telefont ütésálló telefontokkal is védd. A vízálló tok ráadásul átlátszó, és elvárható, hogy rajta keresztül is tökéletesen kezeld a telefon érintőképernyőjét.

Reméljük, ezekkel a tanácsokkal felvértezve tökéletes védelmet biztosíthatsz a telefonodnak, így semmi sem akadályozhatja a felszabadult kertészkedést!

Nyitókép: MyScreen Protector Diamond Glass edzett üveg kijelzővédő, Samsung Galaxy A5 telefonhoz – fotó: Etuo.hu webáruház

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top