Otthonok és Kertek

Hollywoodi csillogás az otthonodban:

A Glamour stílusról azonnal a csillogás, a ragyogás és a vörös szőnyegen vonuló sztárok jutnak eszünkbe – ennek a lakberendezési stílusnak ugyanis ez az elsődleges célja: velünk együtt csillogtassa otthonunkat. De milyen anyagokkal, bútorokkal és formákkal érhetjük el ezt? Alábbi cikkünkben minden fontos információt összegyűjtöttünk, hogy Te is kialakíthasd otthonodban a hollywoodi álmot.

A Glamour, mint műfaj, elsődlegesen a fotózásban jelent meg, majd az 1920-30-as években lett jelentős szerepe a divatban, később pedig a lakberendezésben. Manapság pedig nagyon népszerű. De mit is kell tudni róla?

Ez a kifejezetten nőies stílus viszonylag nehezen behatárolható, hiszen a divathoz hasonlóan folyamatosan változik. Egy biztos: stílusjegyei, színei, a használt anyagok teljes mértékben a fényűzést, a gazdagságot és a csillogást idézik elő. Ugyanúgy jellemző rá a kifinomultság és az elegancia, mint a modern szertelenség. Már rég nem csak a hatalmas kristálycsillárok vagy a különleges szőnyegek jellemzik. És ami talán a legfontosabb, hogy a berendezés tükrözze tulajdonosa személyiségét. Legyél visszafogott vagy merész, a DODO HOME termékei segítségével könnyedén kialakíthatod a Glamour enteriőrt.A Glamour stílus jellemzői

Glamour stílusú bútorok gyakran megegyeznek az art déco bútorokkal, hiszen a fényes, kifinomult felületek mindkét stílus alapköveit jelentik. De olykor találkozhatunk hasonló stílusú minimál és barokk bútordarabokkal is.

Anyaghasználat

Ha nem tudjuk, hogyan induljunk el egy Glamour enteriőr irányába, gondoljunk azokra a kiegészítőkre és anyagokra, amelyeket öltözködésünkben is választanánk, ha ehhez hasonló stílusba szeretnénk bújtatni magunkat. Mégis mik jöhetnek szóba? A selyem és a bársony, az arany, az ezüst, a króm, a tollak, rojtok, bojtok, strasszok, gyöngyök és minden, ami a gazdagságra és a luxusra, a pompára emlékeztet bennünket. Emellett pedig a már fentebb említett „csillogást fokozó” összetevők, mint a tükör, az üveg vagy éppen a kristályok.

A ma már rendkívül népszerű márvány mintával sem lőhetünk mellé, hiszen nagyon jól beleillik a Glamour világba.

A Glamour színei

A stílus színvilágára a fekete és a fehér, az arany és ezüst árnyalatok, a pasztellkékek, a lilák és a rózsaszínek jellemzőek, de mivel egy szabad stílusról beszélünk, szinte bármilyen színt alkalmazhatunk.


Fények minden mennyiségben!

Ha már a színekkel és az anyagokkal megvagy, jöhet legutolsó és legfontosabb lépés a tökéletes Glamour enteriőr eléréséhez: a ragyogó fények.
Olyan kiegészítőket és dekorációs elemeket válassz, amelyek szórják és ontják magukból a fényt. Erre lehet jó megoldás egy gyönyörű kristály csillár vagy éppen egy különleges, barokk kort idéző tükör. A lényeg, hogy a csillogás és a fények a lehető legnagyobb mértékben járják be a teret.

A Glamour stílus tehát nemcsak különleges, de nagyon változatos is, hiszen nemcsak a gyönyörű bútorokról, hanem lakójáról is szól! Ha szeretnél még többet tudni a lakberendezési stílusokról, bútorokról vagy szükséged van egy kis inspirációra, nézz szét nálunk!

DODO termékek:
FRANSEN rózsaszín párna – 5.900 FT
MODERN BAROCK márvány dohányzóasztal – 159.000 FT
CHESTERFIELD ezüst szürke szófa – 189.000 FT
ROYAL függőlámpa – 77.200 FT
VENICE ezüst tükör 180 cm – 159.000 FT

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top