Otthonok és Kertek

Home office – Így alakíts ki hatékony és kényelmes munkakörnyezetet otthon!

Kevés jobb érzés van annál, mint amikor, egy hosszú fárasztó nap után az ember kimerülten hazaérkezve a munkából végre az otthon melegében találja magát. Leülve a kedvenc foteljébe, lelke megnyugszik, a gondolatok szép lassan lecsendesednek a fejében és kezdetét veheti a magánélet. Ám mi van akkor, ha az otthonunk az irodánk is egyben? És mindehhez nincs többszobás házunk, hanem egy garzonban vagy 2-3 szobás lakásban kell harmóniába hoznunk az irodai atmoszférát az otthonunkkal. A vállalkozás nem egyszerű, de nem is lehetetlen!

Hatékony munkavégzés otthoni környezetben?

Tartós otthoni munkavégzés esetében már nem elég a laptopunkkal bekuporodnunk a kedvenc fotelünkbe és onnan dolgoznunk. Szükség van egy munkára alkalmas helyre, hogy koncentráltak maradhassunk. Szerencsések vagyunk, ha rendelkezünk egy dolgozószobává alakítható helyiséggel, ám van, hogy mindezt a nappali egyik sarkában tudjuk csak megoldani. Szerencsére a találékonyság és a kreativitás általában kéz a kézben jár!

Azonban mindezek mellett van még egy fontos szempont, ha otthonunkba készülünk irodai közeget teremteni: ez pedig a dizájn. Mert bárhogy is nézzük, az otthon melegének összképét egy gurulós irodai szék erősen rontja. Mivel ezek a székek kifejezetten hosszan tartó ülő munkára lettek tervezve, így az otthoni közegben talán kissé sarokba szorítva érezhetjük magunkat: a kényelemről és egészségünkről vagy az összképről mondjuk le. A jó hír, hogy van egy kiváló megoldás, aminek köszönhetően egyikről sem kell!

Home office kompatibilis babzsákfotel

Az olyan szemléletdiktáló mamut vállalatoknál, mit a Google vagy az Apple, külön részleg dolgozik azon, hogy miként tudják még hatékonyabbá és emberibbé tenni a munkavégzést irodai környezetben. Számos kutatás után ezek a cégek végül közösségi tereikben a babzsákok mellett tették le a voksaikat. A babzsákfotel ugyanis egészségtudatos választás, így a home office szempontjából is talán az egyik legkiválóbb megoldás, ami szóba jöhet. Hisz az ember az otthoni környezetében, ahol maximum online találkozik egy-egy meetingre a kollégáival, hajlamosabb sokkal jobban belemerülni a munkába. Nincs egy kolléga, aki elhívja kávézni, nincsenek közös beszélgetős ebédszünetek, délutáni, hosszabbra nyúlt kávézások. Helyette van viszont fókuszált, belemerülős munkavégzés és órákon át tartó görnyedés a számítógép előtt. Ezért ebben a közegben még fontosabb, hogy a testünk számára is megfelelő megoldást válasszunk a hosszú, órákon át tartó munkához.

babzsákfotel pedig szolgálja a test kényelmét, sokkal jobb és egészségesebb alátámasztást biztosít gerincünk és egész testünk számára. A jó minőségű babzsákok magas minőségű polisztirol gyöngyökkel vannak megtöltve, melyek mind-mind hozzájárulnak a pihentető és egészséges üléshez. A babzsák ugyanis töltetének köszönhetően felveszi a test formáját, ezzel biztosítva a gerinc és az izomzat pihenését, a vér megfelelő áramlását az erekben.

Lehetőségek tárháza

ZigZag Optimum 2 babzsákfotele kifejezetten hosszan tartó ülőmunkához lett tervezve. Magasított kialakításának köszönhetően lehetőség van a fej megtámasztására, pihentetve ezáltal a nyaki- és hátizmokat, megfelelő alátámasztást biztosítva a nyaki gerinc számára is. Tartós home office berendezkedés esetén mindenképp ez az egyik legjobb választás, ha babzsákban gondolkodunk. Szintén magasított fejrészének köszönhetően kiváló választás a ZigZag Club Medium vagy Large babzsákok, amelyek pedig a töltet mértékétől függően, kedvünk szerint formálhatók.

Ha tehát hosszú ideig tartó otthoni munkára rendezkedünk be, de fontos számunkra a kényelem és a dizájn is, érdemes babzsákfotelben gondolkodni. Változatos forma- és színvilágának köszönhetően pedig megtalálhatjuk az otthonunkba leginkább beleillő darabot, ami nemcsak trendi, de még egészségtudatos választás is egyben.

www.zigzag.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top