Otthonok és Kertek

HOME OFFICE: így nézzen ki az irodád

Azt már kiveséztük, hogyan szervezd praktikusan a napjaidat, ha otthonról dolgozol, most pedig abban szeretnék neked tanácsot adni, hogy milyen szempontok alapján érdemes berendezni az otthoni irodádat, hogy az elkövetkező hónapokban onnan is kényelmesen és zavartalanul végezhesd a munkád.

Talán azt mondanom sem kell, hogy ha teheted, egy olyan szobában rendezd be az otthoni ideiglenes, vagy akár végleges munkahelyedet, aminek az ajtaját be tudod csukni. Ez persze lehetőleg ne a hálószoba legyen, hiszen éjjel zavarhatja nyugodt álmodat a sok elektronikus kütyü. Nincs mindenkinek annyi helye a lakásban, hogy egy külön szobát jelölhessen ki erre a célra, de akkor is célszerű az ingatlan egy nyugodtabb sarkát megkeresni.Rend a lelke mindennek!

Elcsépelt? Igen. De igaz? Igen. Szóval próbálj az íróasztalodon mindig rendet tartani. Nagyon sokféle rendszerező eszköz áll a rendelkezésünkre mappák, tartók, polcok, dobozok formájában, de nem kell most feltétlenül új dolgokat bevásárolnunk. Ha valaki szeretné a kellemeset a hasznossal összekötni, rengeteg DIY-videót talál az interneten, hogyan tud pl. régi dobozokból, vagy a felesleges műanyagokból jópofa rendszerezőt varázsolni. Sokkal nyugodtabban állunk neki a munkának, és hatékonyabbak is leszünk, ha nem az összehányt iratok, a szétdobált papírok és ceruzák/zsepik/gyerekjátékok között kell elvégezni a napi feladatunkat.Ügyelj az ergonomikus kialakításra!

Egy ismerősöm legutóbb félig viccesen egy hosszú bekezdésnyi „esszét” írt arról – az elmúlt 15 év tapasztalata alapján-, hogy pontosan milyen szögben álljon a számítógép, mekkora és milyen formájú legyen az asztal, hogyan fogd az egered, és milyen magasra tedd a lábad, hogy ne zsibbadjon el semmid a 19 óra helyben ülés alatt. Na ezt azért talán csak nem szeretnénk, úgyhogy – figyelembe véve az ő útmutatásait is persze- a következőket emelném ki:
Ne a konyhapultot avanzsáld át íróasztallá! Ragaszkodj a hagyományos magasságú asztalhoz (kb. 75 cm). Ehhez jó esetben dukál egy kényelmes, forgó irodai szék is, amin nem zsibbad el a hátsód, illetve bármit könnyedén elérsz. Ha pedig pont most jött el az ideje egy új asztal vásárlásának, és helyed is van hozzá, érdemes venni egy sarokasztalt, így aztán tényleg minden a kezed ügyében lesz.
1 méteres szélesség, és 60 cm-es mélység már elegendő egy laptopnak és pár iratnak, eszköznek. Ha van helyed, tegyél egy magasabb dobozt az asztal alá, amire néha felpolcolhatod a lábadat.
Kapható olyan egérpad, aminek az alján párna van, ezt is nagyon ajánlom, így egy jó kis csuklófájástól kímélheted meg magad.Harmónia uralja a házi irodádat!

Nem kell semmi extrára gondolni; ha odafigyelünk pár részletre, akkor a munka is jobban megy. Kerüljük a túl élénk színeket, pl. ne most próbáljuk ki, hogy mutat a falon a szomszédtól tavalyról ránk maradt piros falfesték. Dobjuk fel pár személyes aprósággal (de tényleg csak egy-két dolog legyen az) az íróasztalunkat és környékét, legyen szó egy kisebb cserepes növényről, vagy egy-két családi fotóról.
A megfelelő fényforrásról se feledkezzünk meg, és indulhat a munka!

Mindenkinek kitartást, jó egészséget, és sikeres otthoni munkavégzést kívánok!

Forrás: Kertportál

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top