Otthonok és Kertek

Hozzon létre egy színes otthont

A Micro Városi ház egy 4×8 m-es privát lakóhely a vietnámi Ho Si Minh városban.

Az MM ++ Építési Iroda tervezte, és 2015-ben adták át.

A gyorsan növekvő vietnámi gazdaságban az életmód változik, és a középosztálybeli emberek előnyben részesítik a magas építésű apartmanokat, jobban mint a tipikus kicsi városi házakat, melyeket „Homsm”-nek neveztek el.

Ezeket az épületeket sok ember koszosnak, zsúfoltnak és veszélyesnek tart. Ezek azonban a Ho Chi Minh város utcai hálózatának és a város lakosságának társadalmi életének alapvető elemei.

Ez a projekt egy alternatívát javasol, amely bemutatja, miként lehetne a várost feléleszteni.

Az épület jellemzői

A ház egy szabálytalan alakú 4m széles és 8m hosszú telekből áll, mely  egy tipikus kicsi sikátorban található, a Phu Nhan kerületben, egy surun lakott negyedben. Egy 4 tagú családnak lett tervezve, 4 szintes: Földszint, egy fél emelet, 2 szint és egy tetőterasz.

A teljes projekt követi ezt a szabálytalan alakot, kivéve az elülső része, ahol egy erkély és egy kicsi udvar található, amely egy köztes teret hoz létre a nyilvános tér és a ház között.

A helyszint sokféle építmény veszi körül, a környezet vizuálisan eléggé kaotikus.

Helymegtakaritás és kifinomúltság

A maga 32 m2-ével szintenként, az elrendezés és a belső tér tervezése kulcsfontosságú volt, hogy minden terület optimalizálása, annak érdekében, hogy minden szükséges funkciót ellásson a ház.

Természetes fények és szellőztetés

A ház széles körben nyitott, viszont a ház burkolata megakadályozza a belátást a házba.

A ház oldalának kialakitása gondoskodik arról, hogy megfelelő mennyiségű fény jusson minden szobába. A lépcsőnél nincsenek ablakok, ez helyett egy fából összeállított, perforált fal látható, amely elegendő fényt és légáramlást biztosít a házba.

Forrás: HomeDSGN

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top