Otthonok és Kertek

Húsvéti dekorötlet

Vékony kenderzsinegből vagy pamutfonálból dekoratív tojásdíszeket készíthetünk, a színes húsvéti dekoráció jól mutat a tojásfán vagy a húsvéti kosárkában, girlandként vagy ajtódíszként. Vékony kenderzsinegből vagy pamutfonálból dekoratív tojásdíszeket készíthetünk, a színes húsvéti dekoráció jól mutat a tojásfán vagy a húsvéti kosárkában, girlandként vagy ajtódíszként. Gyerekek számára a zsinórtojásokba apró meglepetéseket is rejthetünk.

Szükséges anyagok, eszközök

Vékony kenderzsineg

Kenderzsineg helyett pamutfonálból is készíthetjük

Lufi

Dekupázsragasztó

KészítésA lufikat fújjuk fel tojás méretűre, majd kössünk rá hurkot. Ha apró meglepetéseket szeretnénk a tojásba rejteni – mini csokitojásokat vagy apró játékfigurákat -, bújtassuk át ezeket lufi száján. A lufira ecsettel vigyük fel a dekupázsragasztót, majd tekerjük rá a zsineget/fonalat a képeken látható módon. Ha körbetekertük a lufit, a zsineget/fonalat is kenjük át dekupázsragasztóval, s hagyjuk a ragasztót megszáradni.A lufit ezután tűvel lyukasszuk ki és csipesszel távolítsuk el.

Tipp: a zsineget/fonalat keményítő oldatban is áztathatjuk, mielőtt a lufira tekerjük.

Cukros keményítő oldat készítése

Egy deci vízhez keverjünk 5 evőkanál cukrot. A vizet a cukorral addig melegítsük egy lábasban, amíg áttetszővé válik, azaz az összes cukor feloldódik benne.

Vigyázni kell, hogy ne főzzük, mert a cukor így elveszíti keményítő hatását. Két-három deci vízből érdemes keményítő oldatot készíteni.

Fotók: PersonalCreations, www.instructables.com, www.lifeingarrison.blogspot.hu

Forrás: Életszépítők

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top