Hogyan szárítsuk a narancsot?
Ha szárításhoz vásárolunk narancsot, figyeljünk arra, hogy a gyümölcs tömör legyen, kemény és vékony héjú.
Szeletelőgéppel, vagy nagyon éles késsel vágjunk 3-4 milliméter vastag szeleteket a narancsból. Fűtésidényben a radiátoron is szétteríthetjük, sütőrácsra helyezve. Ha folyamatos fűtés van a lakásban, elég egy fél nap, hogy megszikkadjanak a szeletek. Ekkor még nincs kész, tegyük a sütőbe: szeletenként kiterítve légkeverős funkción 50-60 fokon szárítsuk. A narancskarikák natúr vagy színes rafiára, szatén vagy organza szalagra fűzve jól mutatnak a karácsonyfán; felhasználhatók adventi koszorú díszítéséhez, ajtó- és ablakdíszként is szépek.
Ötletek
Pohárdíszként. Szárított narancsszeletek fagyönggyel, kenderzsinegre fűzve. Fotó: www.5orangepotatoes.com
Szárított narancs, fahéjrúd, babérlevél. Illatos, színes füzér. Fotó: www.gardenmatter.com
Ajtódíszként. Nem szükséges koszorúalap hozzá, a szárított narancskarikák kör alakban egymásra rendezve ragasztópisztollyal rögzíthetők. Fotó: www.jenanddavebythebay.blogspot.com
Narancs vagy mandarin héjából is készíthető természetes dekoráció. Vékony damilra vagy cérnára fűzve girlandot is készíthetünk a kiszúrt narancshéjból. Száradás közben a gyümölcs héja kissé deformálódik. Fotó: look-what-i-made.com
Narancsfüzér. Jól mutat az ablakban. Fotó: www.shannanmartinwrites.com
Forrás: Életszépítők