Otthonok és Kertek

Ismerd meg a gyönyörű Rose-t!

Pazarul felújított ingatlan a Rózsadombon.

Ahogy kora nyáron a rózsa bimbói kinyílnak, olyan csodálatos átalakuláson ment át a Rose névre keresztelt II. kerületi ingatlan.

A történet, akár egy tündérmese. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kevésbé impozáns lakás, amiben az aktuális állapota ellenére rengeteg volt a lehetőség. Ezt egy fiatal pár felismerte, és hozzá is láttak a tervezéshez.

„Csiribi csiribá!” –  Varázspálcájukat meglebegtetve végül egy lélegzetelállító dolgot alkottak, aminek mindenki a csodájára járt.

Na, jó, a valóságban egy ilyen felújítás ennél sokkal bonyolultabb és körülményesebb. Az alvállalkozók munkáját össze kell hangolni, lélekben és fizikálisan is 100%-osan ott kell lenni, hogy a végén felkerüljön az i-re az a bizonyos pont. Fárasztó, sokszor idegőrlő, de látva a gyönyörű végeredményt – nagyon megéri.

Bemutatkozik a The One Budapest

Török Dávid ingatlanszakértő közel 10 éve foglalkozik lakások, házak értékesítésével. Ez idő alatt egymás után négyszer választották meg az év legjobb szakemberének. Rögtön felismeri, ha egy páratlan lehetőséggel találja szembe magát. Rose esetében sem volt ez másképp. Dávid főként az ingatlan felkutatásában és beosztásában, továbbá a tervezésben vállalt aktív szerepet.

Török-Horváth Eliza, Dávid házastársa és két kisgyerekük édesanyja, kivételes esztétikai érzékkel megáldott, kreatív, sokoldalú hölgy, aki leginkább férje social media megjelenéseit menedzseli. Eliza többek között a projekt koordinálásában, illetve az ünnepélyes lakásavató megszervezésében segédkezett, valamint elvégezte az utolsó simításokat.

Ők ketten a The One Budapest, a lakástulajdonosok álmainak valóra váltói.

„Egy valódi ékszerdobozt szerettünk volna megalkotni, egy olyan otthont, amiben mi is szívesen élnénk.”

– meséli csillogó szemekkel Eliza, aki nagyon büszke a közelmúltban elkészült luxuslakásra.

Mindez lehetetlen lett volna Szabó Krisztina lakberendező nélkül. A végeredmény egyáltalán nem volt zsákbamacska. A Tailor Design alapítója először Dávidék elképzelései alapján egy élethű 3D látványtervet készített arról, hogyan fog kinézni végleges formájában ez a remekmű.

A The One Budapesttel közösen kialakított koncepció a finom eleganciára helyezte a hangsúlyt, ami tökéletesen illeszkedik a pazar rózsadombi miliőhöz. A fehér, az arany és a kék színek párosítása rendkívül ízléses, kifejezetten fiatalos energiákat közvetít.

Fontos volt még a terek megnyitása, maximális kihasználása. Egy kisebb alapterületű, 51 nm2-es ingatlanról van szó, ahol lényeges, hogy minden egyes négyzetcentiméternek meglegyen a funkciója. Az olyan kreatív belsőépítészeti megoldásokkal, mint a fal színével és mintázatával harmonizáló tapétaajtók, sikerült növelni a térérzetet.

A megbízók kérésére a kivitelezők sem az anyaggal, sem pedig a munkaórákkal nem spóroltak.

Ez már a parkettán is látszik, ami a halszálkához hasonló izgalmas chevron mintázatban került lerakásra. Ez egy igen látványos technika, ami – a befektetett munkaidő és a magasabb anyagveszteség miatt – egyben jóval költségesebb megoldás.

Az ingatlanba kizárólag időtálló, természetes, minőségi anyagok kerültek beépítésre. A fürdőszobai csempék a hagyományos alumíniumbetétes verzió helyett különleges technikával illeszkednek, ami sokkal esztétikusabb megjelenést biztosít.

„Hatalmas energiát fordítottunk az apró részletek megtervezésére és megvalósítására. Utólag sem változtatnék semmin.”

– mondta Török Dávid ingatlanszakértő, aki maradéktalanul elégedett a végeredménnyel.

A prémium bútorok és berendezési tárgyak rengeteget tesznek hozzá a luxuslakás fejedelmi, exkluzív hangulatához.

A lakásba belépve számos különleges apró részlet tűnik fel. Például a dolgozószobában egy konferencia háttérként is funkcionáló egyedi dizájn fal kapott helyet, ami a speciális felületekre kialakított falfestékkel hamar elkészült.

Az A-Z-ig kipofozott ingatlanban két művészeti alkotás is található, amelyeken visszaköszönnek a lakás fő színei. Ezek Tenkes Brigitta festőművész munkáját dicsérik.

Az előszobát díszítő hatalmas LED-es tükör megkönnyíti a reggeli készülődést. A hálószobában lévő bársony fali panel melegséget és otthonosságot kölcsönöz a térnek.

A varázspálca nem elég…

Egy laikus számára talán nehéz elképzelni, mennyi kitartó munkára van szükség ahhoz, hogy minden apró részlet – még az utolsó váza is – a helyére kerüljön.

Már az alaprajzi elrendezés kiválasztása is több körös folyamat volt, hogy az valóban elnyerje a célközönség tetszését. Szerencsére Dávidék hamar megtalálták Krisztinával a közös hangot, így a látványtervek során is csak minimális módosítási kérés merült fel.

A kivitelezők kiválasztása és a munkafolyamatok koordinálása már önmagában egy egész emberes feladatot jelentett a megvalósítás során. Rengeteg apró lépés vezetett el a végső cél eléréséig.

„Annak ellenére, hogy ugyanarról a lakásról van szó, a tér már egy teljesen más üzenetet, érzést közvetít. Ha jól csináljuk, a lakásfelújítás egyfajta hozzáadott érzelmi értéket is képvisel, ami nagyban segíti majd a sikeres eladást.” – tanácsolja Dávid a lakástulajdonosoknak.

Lakásfelújítás, mint értéknövelő beruházás

Magyarország lakásállományának megújulási üteme elképesztően lassú. Viszont megfelelő szakértelemmel, sok-sok kitartással és kreativitással ezekből az öreg, korszerűtlen lakásokból gyönyörű otthonokat lehet varázsolni, amelyek befektetésnek is kiválóak.

A lakásfelújítás értéknövelő beruházást jelent. A külső felújítással párhuzamosan, még szerencsésebb, ha már azt megelőzően az energetikai modernizálás is megoldható, ami a potenciális vásárlók számára jelenleg toplistás szempont. Ez szintén megnövelheti az eladási árat.

A tervezésnél mindig a célcsoport fejével kell gondolkodni, megteremteni azt a bizonyos „hűha” faktort, hogy az új tulajdonos szíve azonnal megdobbanjon.

Rose esetében ezt sikerült elérni. Ebbe a felújított rózsadombi ingatlanba könnyű beleszeretni – tetőtől talpig eleganciát és egyediséget sugároz. A sok erőfeszítés ellenére a The One Budapest legelső projektje mégis csak egy valóra vált tündérmese.

Kattints a videóra, és csodáld meg Te is Rose-t, a II. kerületi luxuslakást.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top