Otthonok és Kertek

Izraeli földszintes lakás

Az épületet 2017-ben tervezték a Jacobs-Yaniv Építészeti Iroda által, mely Izraelben található.

A házat két építész és két gyermek lakja, mely a saját otthonuk tervezését jelentette, körülbelül hat év alatt zajlott le.

Abban az időben különböző formákat, méreteket, anyagokat, részleteket próbálgattunk papíron, és soha nem éreztük, hogy nincs idő a tervezésre. Tekintettel arra, hogy ebben az időben sok tapasztalatot szereztünk, így jobban tudatában voltunk saját igényeinknek, világosabbá váltak az elképzelések.

Eljött az a pont, amikor úgy éreztük, készen állunk a felépítésre, és mind szakmailag, mind személyes kombinációból tudtuk, mire van szükségünk.

Miután sok éve ezen a telken éltünk egy kis házban, a két nagy diófa és sok gyümölcsfa helye már adott volt, így az új ház a már meglévő kert részévé kell váljon. A zöld környezet, az ideális napfény és a mediterrán nyugati szél közelsége kiindulópontunk volt.

Az anyagok kiválasztásánál nagyon határozott napirend volt, hogy csupasz, alapállapotban dolgozzák fel. Szerettük volna a formát a legeredetibb állapotban megőrizni.

Ugyanazokat az anyagokat használták belül is, hogy elmosódjanak a külső-belső határok.

A beton és a blokk a legelterjedtebb építőanyagok Izraelben. A nyers tisztaság esztétikailag ellentétben áll az időjárással, amely mindig felújításra szorul.

A ház magassága az igényeknek megfelelően van kialakítva. A keskeny tér fölött egy vékony beton tető helyezkedik el.

A konyha és a társalgó között egy kétoldalas könyvtár kapott helyet, mely elválasztásul szolgál, szándékosan két „kaput” hoz létre a két fél között.

A család közös döntése volt, hogy a gyerekek és a felnőttek a ház két végében kapjanak helyet, míg a találkozóhely mindenki számára a központi hely, mely a nappali, konyha és étkezés helye, a fák ölelésében. Az elképzelés az volt, hogy a társalgó úgy szerepeljen, mint egy udvar, zárt kert.

Forrás: Home Adore

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top