Otthonok és Kertek

Jégkacsa fürdik Balaton jegén – és újra forog a jégkörhinta

Sztárok vágtak körhintát a balatoni jégbe, Nagy Ákos mázsás lángoló fahasábot emelt a magasba a jégen.

lyet még nem látott a Balaton! A hétvégén elképesztő programokkal várt mindenkit a balatonlellei YachtClub, amely a Stihl-lel karöltve újra körhintát vágott a tó 30 centis jegébe. A yachtclub csapatát sztárok is erősítették: Nagy Ákos súlyemelő világbajnok, Bárdosi Sándor olimpikon, Bűdi Szilárd rádiós műsorvezető ragadtak fűrészt és vágtak egy óra alatt 18 méter átmérőjű körhintát a jégbe. Eközben M. Tóth Zsolt, világbajnok jégszobrász pedig megalkotta a Balaton első óriás jégkacsáját.

Az Otthon a kertben műsorvezetője, McMenemy Márk vezetésével százak biztatták sztárjainkat, hogy fűrészt ragadva vágják a jeget és újra forogjon a körhinta kicsik és nagyok örömére. De itt még nem volt vége a mutatványnak. „Múlt hétvégén próbáltuk ki először, hogy körhintát vágunk a Balatonba, az ötlet Finnországból származik. Olyan sikere lett, hogy muszáj volt újra megcsinálni, mivel a körhinta 24 óra alatt visszafagy. Segítségünkre sietett a Stihl és néhány híresség, így profi fűrészekkel és vidám csapattal sikerült megismételni a mutatványt.” – mondta el Tóth Balázs, a jégkörhinta ötletgazdája, a BL YachtClub vezetője. Közben M. Tóth Zsolt, világbajnok jégszobrász egy nagyon látványosat alkotott.

A tó jegéből kifaragta a Balaton első jégkacsáját.„12 óra alatt készítettük el a Balaton első jégkacsáját, amihez körülbelül 500 darab 160 kilós jégtömböt használtunk fel. Fantasztikus élmény volt megalkotni itt a Balaton jegén ezt a jégszobrot, amihez rengeteg segítséget is kaptam. Régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy itt a jégen is véghezvihettem egy attrakciót.”– mondta M. Tóth Zsolt világbajnok jégszobrász.

Első alkalommal még 5 órán keresztül vágták a jeget a körhintához, másodjára a STIHL fűrészek elemi erejének köszönhetően már fele ennyi idő is elég volt, amik a szélsőséges körülmények között is megállták a helyüket. „Nem is gondoltam volna, hogy ilyen könnyen lehet fűrésszel átvágni a jeget, elfáradtunk, de maradandó élmény volt.” – mondta Bárdosi Sándor. Az őrült programoknak ezzel még nem volt vége. Nagy Ákos súlyemelő világbajnok napközben hatalmas jégtömböket emelgetett a magasba, sötétedéskor pedig egy mázsás lángoló fahasábot tartott a feje fölé, miközben a Balaton jegén állt. „Örülök annak, hogy az ilyen extrém mutatványokkal télen sem kell leállni, hatalmas élmény volt, hogy jég és tűz között álltam, még sok hasonló programot szeretnék a Balatonra.” – mondta Ákos. „Szeretem az izgalmas és extrém dolgokat – mondta Bűdi Szilárd, rádiós műsorvezető – de a Balatont fűrészelni: ez volt életem egyik legextrémebb élménye.”Horváth Norbi, az Éjjel – Nappal Budapest egykori szereplője elmondta – „Magam is triatlonozom, és szeretem megmérettetni magam extrém körülmények között.

És a kemény mínuszokban egy jégkörhintát vágni a Balatonba, azt gondolom eléggé embert próbáló feladat”. A nap folyamán olyan vállalkozókedvű vendégek is akadtak, akik megmártóztak a jéghideg Balatonban. Balatonlelle lakói már megszokták, hogy a yachtclubos fiúk mindig kitalálnak valamit. Nyáron elefántokat és fókákat fürdetnek a tóban, decemberben elkészítették a Balaton első műjégpályáját, Mikulás vitorlásversenyt, jégvitorlázást szerveznek, körhintát vágnak a jégbe. Vajon mi lesz a következő őrült ötletük? De a szórakozás mellett a komoly dolgok mellette is kiállnak, ugyanis a Magyar Vöröskereszt, az Országos Mentőszolgálat és az Uzsoki Kórház támogatói is.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top