Otthonok és Kertek

KERT ÉS TERASZ: A nyugalom szigetei

„A környezet ápolása a legcsodálatosabb foglalkozás, amit egy ember kívánhat magának az életben.”- /Bálint Gazda/

Végre itt a jó idő, a kertek buján zöldellnek, gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne saját kertedben élvezni mindazt a harmóniát, nyugalmat, amit eddig csak luxusmagazinokban láttál? Adunk pár játékos, mindenki számára könnyen emészthető ötletet hozzá.

A kert, ugyanis nem más, mint felnőttkorunk „játszótere”:  A Föld bolygó élhető szárazföldjei közt a mi apró kertünk még statisztikailag sem mérhető darabja a bioszférának. Számunkra viszont az egész univerzumot képviseli, azt, ahogy látjuk magunkat a teremtésben. Ha izgalmassá tesszük a kert minden zegét- zugát, egész világlátásunk gazdagodik, és környezetünk is észreveszi ezt. Képezzünk akadálymentes, de esztétikus kerti utakat, sétányokat. Ültessünk sávosan, vagy foltszerűen csodás egynyári virágokat, és persze évelőket is a közlekedési utak mellé. A „mini tájat” fákkal- bokrokkal tagoljunk, és hagyjunk helyet a „mezőnek” is.

Minden út vezet valahová! Ha nem, akkor adjunk célt neki: építsünk szaletlit, kerti sütögetőt, kemencét, kutat, csobogót, vagy telepítsünk kerti pavilont. Utóbbi alkalmas lehet a kertészeti tárgyak, esetleg gépek, lomok tárolására is. A sütögető, kerti konyha grillezések, családi alkalmak kiváló találkozóhelye lehet.

Teraszok és a hangulatos nyarak

A jó terasz harmonikusan illeszkedik a ház homlokzatához, stílusához. Nem nyomasztóan nagy, nem túl kicsi: arányos. Esztétikailag stílusosan kiegészíti a házat. Kapcsolatot sző a kert és az enteriőr között úgy, hogy nem feltétlenül egynemű burkolattal csatlakozik egyik vagy másik területhez. Olyan színekből, formákból épül fel, amelyek harmonikusan illenek a kerti növényzethez is. Technikailag a terasz a fagynak, a napsütés fakító hatásának, UV sugárzásnak kitett felület. Hideg és meleg határa, kül- és beltér egyszerre. Küszöbökkel, lépcsőkkel, lábazatokkal tarkított terület, de esztétikailag egységes egész. A fedetlen teraszok burkolásánál számítani kell a vízszintes felületeken jelentkező téli fagyok utáni felolvadások, és újra bekövetkező fagyok eróziós hatásaira. Kissé jobb a helyzet a télikertek, és a fedett teraszok esetében, ahol alapvetően nagyobb választási lehetőségünk van a burkolati típusok esetében.

Mi kellhet még a tökéletes kerthez?
A sok- sok kiegészítő teszi életszerűvé környezetünket. Kerti kutak, bútorok, világítótestek, kővázák, szobrok, posztamensek, kaspók, madáritatók, esetleg kerti tó, apró híddal…mind-mind a bennünk élő Kertmagyarországot idézik!

Fontos az időtállóság? A burkolatok masszív nagy szilárdságú, szálerősített beton-műkő anyagból készülnek. Saját fejlesztésű keverékeink adalékvázát kvarckövek -nagy nyomószilárdságú fagyálló anyagok- képezik. Sablonjaik részletgazdagsága, formaviláguk változatossága biztosítja, hogy ne találj két egyforma követ egy adott felületen. Az egyedi színkollekció megalkotásához 120 féle árnyalatból választhatsz, hiszen nincs két egyforma otthon.

Az Otti Manufactura megvalósítja álmaidat! Burkolataik a ház minden szegletében otthonra találnak: így a homlokzaton, a teraszon, a padlón, a falon, kül- és beltérben egyaránt.

Egy esztétikus homlokzat vagy egy pazar enteriőr kialakításához jól képzett szakembereink adnak ötleteket. Az Otti Manufactura termékei jellemzően loft, indusztriális, eklektikus, country, vintage, és viktoriánus hangulatú terek igényes burkolatai. Belsőépítészeik is ezen stíluselemek alkalmazásával terveznek, egyénre szabottan.
Íme csak néhány példa arra, hogy mennyi csodát, és lehetőséget rejt egy családi ház, és a hozzá tartozó „tenyérnyi” föld. Éljünk vele!

További képek a cikk galériájában.

Termékek: https://ottimanufactura.hu/termekek/kerti-termekek/

Inspirációk: https://ottimanufactura.hu/hasznos/lepcsok-teraszok-burkolasa-otti-kovekkel/

BoltOtti Bemutatóterem

8000 Székesfehérvár Szárcsa utca 38

Tel: 06 70 866 8288

www.ottimanufactura.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top