Otthonok és Kertek

Kerti lazulós

Saját készítésű raklapbútor garnitúra, melyet Kovács Ildikó olvasónk küldött.

Volt egy szamócaföldem. Na jó, ez kicsit túlzás. 10 m2 gazos földecske, alig termő, de az enyém. Minden évben vártam, hogy hátha jövőre nagyobb és több lesz a termés. Locsoltam is rendesen, de valahogy egy tálka szamócánál több nem termett soha.A gondolat, hogy egy kis lazulós helyet kellene itt inkább kialakítani már régóta érett. Be is szereztem a szükséges raklapokat. Ingyen elvihettem egy ismerősömtől.  A koncepció az volt, hogy minél kevesebb kiadással valósítsam meg a tervemet. Néhány eperpalántát meg szerettem volna menteni, erre jól jött néhány üres cserép. Szegélybeton beszerzés a közeli barkácsboltban hamar megtörtént.  A kertben itt-ott néhány zsalukő és támfal elem heverészett, azokat is összeszedtem.


 
Az első terveket a raklapok ide-oda rakosgatásával próbálgattam. Elég robusztus, elég sok helyet foglal. Alszom még rá párat. Hamar előkerült a dekopír fűrész és nekiálltam a fölöslegek levágásának.


 
Miután a területen a gazolás,  tereprendezés, földmunka elkészült, a szegélybeton a helyére került, az alátétfólia leterítve, 1 m3 mosott kavics elterítésével már ki is alakult az alap. Elképzelésem szerint a napvitorla sarkait egy drótkeretbe állított rúd fogja tartani, melyet némi kavics betöltésével támasztok meg. Tartósságát majd az idő és főleg a szél ereje fogja igazolni. Az első bútordarabok még kezeletlenül, de már lecsiszolva, összecsavarozva a helyükre kerültek. Egy elfekvő üveglap a garázsból jó szolgálatot tesz majd mint asztallap.Jó pár nap munka után felkerült a kültéri pác is a bútorokra.  Nagyobb beruházás még egy párnatartó láda, mely szintén helyet kapott a 10 m2-en.


 
A párnákat 4-féle, kb. 15 éve tartogatott anyag felhasználásával terveztem meg. A cél a természettel történő harmonizálás és a dizájn volt.  A szivacs pedig egy szintén használaton kívül került fedőmatrac feldarabolásával alakult ki. Vágatnom csak 2 darabot kellett. Volt még némi párnatöltelék szivacsom, azt is elhasználtam.Az árnyék garantált, a lazuláshoz már csak a társaság és némi enni- és innivaló  kell:

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top