Otthonok és Kertek

Kerti vendégházból az első kislakás

Egy fiatal édesanya keresett meg, nem egy átlagos lakberendezési lehetőséggel, tavaly ősz végén.

Lányának, – aki ösztöndíjjal 1 évre külföldre ment tanulni- , szeretett volna egy meglepetéssel előállni hazaérkezésére. Arra kért fel, hogy alkossuk meg gyermekének a kerti vendégházból az első saját otthonát, ahol hazaérkezve a szülőkkel egy területen, de mégis különálló épületben elkezdheti önálló életét. A festői környezet a 40 nm-es faházzal adott volt, csak  a  belső részre kellett igazán koncentrálni. A munka gyorsan kezdetét is vette, mert határidőre kellett elkészülnie mindennek. A tervezésnél a koncepciónk az volt, hogy amit meg lehet hagyni a meglévő berendezésből azt hagyjuk meg és a faház jellegéhez valamint a környezethez alkalmazkodva találjuk ki azt a stílust, mely tükrözi jövendő lakójának egyéniségét. Ezen megkötések mellett kezdtünk el a közel 6 hónapos közös munkánkat, melynek mindegy egyes percét végig élveztem.

A házba belépve egy amerikai konyhás- nappali -étkező együttes fogad bennünket, melynek berendezésénél törekedtünk, hogy tágas és világos maradjon valamint, hogy erősítsük a természet közeli érzést, így a tévé mögötti falra egy virágmintás tapétát választottunk.


A nappaliból nyílik a két szoba, melyből az egyikben hálószobát alakítottunk ki, a másikban pedig egy gardróbszobát, íróasztallal a tanuláshoz.


Külön öröm volt látni az erős kötődést anya-lánya között, valamint azt, hogy milyen izgalommal, szeretettel, odaadással vesz részt az édesanya a munkában. Hihetetlen figyelmet, energiát fordított az apró részletekre, hogy a végén minden a helyén legyen.

Számomra a feladat nehézségét az adta, hogy egyáltalán nem ismertem személyesen a lányát, így az édesanya elmesélései alapján próbáltam kideríteni, hogy mely környezetben fogja igazán otthon érezni magát.  

A házban apró részletek utalnak a gyermek hobbijára: az utazásra. A bőrönd asztalka a nappaliban, melyet egyedileg hekkeltettünk meg azzal, hogy üveg tetőt kapott, így az apró emlékeket bele tudja helyezni. A gardrób szobában egy hatalmas egyedileg tervezett térkép tapéta és fali óra is erről árulkodik.

1.       Hálószoba fotókhoz: A házban a beépített bútorok mind egyedi tervezésűek és György Csaba asztalosmester keze munkáját dicsérik. A hálószobában az ágyat körbeölelő bútor rengeteg tároló helyet rejt magában, emellett a púder rózsaszín árnyalatok finomítanak az összhatáson. A faág mintás tapéta a külső környezetre rímel.


2.       Gardróbszoba fotókhoz: A bútorszínek itt is ugyanazok, mint a hálószobában, csak a kiegészítő színeken változtattunk. A hatalmas tükrös ajtók tágítanak – az egyébként nem túl nagy- a helyiségen.

Mindkét szobába padlószőnyeg került, hogy barátságos, meleg összkép alakuljon ki.


3.       Nappali fotókhoz: A nappaliba szintén bekerült egy nagyobb darab szőnyeg a kanapé alá, hiszen a fiatalok szeretnek a földön ücsörögve beszélgetni, így kisebb vendégség alkalmával ez kiváló lehetőséget nyújt erre.


4.        Konyha fotókhoz: A konyhabútor kis átalakítással, de megmaradt. A munkapult és hátfal cseréjével fiatalítottunk rajta.

 

Az átadás pillanata igazi filmbe illő jelenet volt és én, mint lakberendező nem is kívánhatnék szebb lezárást egy ilyen munka végén.

 


Harmony Home Interior Design

Kriskó Réka – Lakberendező

 www.harmonyhome.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top