Otthonok és Kertek

Kétszintes csónakház

A Rosseau-tó partján található gyönyörű csónakházat 2017-ben tervezte az AKB Építészeti Iroda.

Számtalan szezonális nyaralóház épül, de ez a csónakház egyedülálló a maga módján. Ez a két szintes, fa burkolatú épület az Ontario-i Muskoka-tavakban található.


Két hálószoba, fürdőszoba, nappali és három csónak tárolására kialakított beálló kapott helyet.

A tóparti épület panorámás kilátást nyújt a tóra és a partvonalra.


Az építész feladata egy elegáns, tartós és környezetbarát szerkezet megtervezése, amely összeegyeztethető a környezettel, miközben természetes anyagokat használ. Figyelembe véve, hogy minden építési terméket hajóval a szigetre kellett vinni, a nyugati cédrus könnyű súlya és modularitása kulcsfontosságú tényező volt a kiválasztásában, és a teljes építés elsődleges anyagává vált.

Ahhoz, hogy a fa összhangban legyen a projekt során, a belső falburkolatokat egy könnyű balti nyír-tengeri sima rétegelt lemez segítségével készült a 2. emeleti fal- és mennyezeti burkolatokhoz. A csónaktároló falak és mennyezetek fenyő rétegelt lemezekkel vannak ellátva, hogy világos környezetet nyújtsanak. Ez lehetővé tette, hogy meleg, hívogató és világos belső teret alakítsunk ki, hogy ellentétben álljon a drámai sötét külsővel, amely a fák sűrű falával keveredik.

A fa szépsége és melegsége kulcsszerepet játszik az AKB munkájában.

Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top