Otthonok és Kertek

Kisebb fürdőszobák

Egy kisebb fürdőszoba elrendezése néha kihívást jelent a lakók számára. Ez az a helyiség, ahol a család tagjai szeretnének kicsit pihenni egy kemény nap után. Hogyan tehetnénk kényelmessé egy kisebb fürdőszobát? Mi a teendő ha a fürdőszoba a tetőtérben kapott helyet? Ötletek és fotók, melyek inspirációként szolgálhatnak…

Ha nincs rá lehetőség, hogy a ház építésénél részt vegyenek a tervezésben, gyakran kiderül, hogy az építész nagyon kevés teret hagyott a fürdőszobának.

Először is el kell dönteni, hogy milyen berendezést szeretnénk ahhoz, hogy a kényelmünket szolgálja. A gépek sok helyet elvesznek, ezért meg kell gondolni, mire is van szükségünk, vagy lehetőség van-e rá, hogy áthelyezzük egy másik helyiségbe, például a konyhába. Ennek köszönhetően minél több helyünk maradhat a fürdőszobában.

A harmadik ötlet, a szekrények kerülése, inkább süllyesztett polcok kerüljenek a falra. Lehetővé teszik a kényelmes tárolást, ugyanakkor szabad teret hagynak.

Egy megfelelő helyen elhelyezett tükör vizuálisan növelheti a szoba nagyságát. Nem lényegtelen a színösszeállítás sem. Nagyon jó kontrasztot lehet találni a padló és a falak között.

Egy zuhanytálca nélküli zuhanyzó növeli a fürdőszoba optikai hatását. Az üvegezett ajtók nem vesznek el értékes helyet vizuálisan. Amennyiben zuhanyfüggönyt helyezünk fel, válasszunk egyszínűeket.

A tetőtérben elhelyezett fürdőszoba elrendezése talán még nagyobb kihívás, mivel korlátozva vannak a helyek, ahol nincs ferde fal. A zuhanyt helyezzük a legmagasabb pontra, ahol a fal törése kezdődik. Figyeljünk a nedvesség elleni védelemre is.

A kis fürdőszobában a káddal kevesebb a probléma, mint gondolnánk. Először is, sokféle modell közül lehet választani – sarok, egyszerű, rövidebb, hosszabb, stb. Beállítása a fürdőszoba alakjától függ. Egy hosszú, keskeny fürdőszoba rövidebb, négyszögletes kádat kíván.

Forrás: Weranda

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top