Otthonok és Kertek

Kívül-belül tágasan – luxusvilla Saint-Tropez partján

Stéphanie Coutas jól ismert tervező a párizsi enteriőrök világában, és ez természetesen nem véletlen. Legutóbbi projektjében a Signatures Singulières részére készített egy luxusvillát Saint-Tropez hangulatát megidéző „etnikus bohém” stílusban.

A panoráma pazar, nézzük hát, hogy milyen a ház belülről…

Stéphanie Coutas karrierjét a divat világában kezdte, majd később megnyitotta belsőépítészeti irodáját, az SC Editions-t. Stúdiójának jellegzetessége, hogy képes kezelni a projekt minden fázisát, az enteriőrtervezéstől az átépítés levezényléséig, és a teljes berendezésig, kulcsrakészen átadva azt.

A szóban forgó villa is hasonlóképp készült, és a legnagyobb gondossággal dekorált. Nagyon eklektikus, nagyon színes, nagyon etno, de nagyon modern, és épp ezért egyedülálló! És mindez egy olyan épületben, ami Saint-Tropez napsütötte partján található, ahol többet van az ember kint a kertben, mint a házban. A házban, amely oly hívogató, és melynek óriási ablakain át szemet gyönyörködtetően egybefolyik a kert és enteriőr.

A kilátás pazar az öbölre és a tengerre. Nem meglepő hát, hogy van az egész lakásnak valami „Beach-house” feelingje, ám mégsem a klasszikus értelemben. Sokkal európaibb annál. Van benne valami olyan báj és frivolság, amit csak egy francia tervező képes igazán produkálni. Próbáljuk hát ellesni Stéphanie fortélyait:

Az enteriőr egyik titka a természetes anyagok használata. A padló fával, vagy (mű)kővel  illetve márvánnyal burkolt. A funkcionális terek kijelölésére, ill. a csúszásgátlásra méretes szőnyegek szolgálnak. E zömében egyedi szőnyegek JD Staron stúdiójából származnak, színesek, vidámak, feldobják az alapjában hófehér tereket.

A másik titok a pasztellszínek használata. A szürkés, krémes árnyalatok eleve napszíttnak hatnak, és nem kell félteni őket a további fakulástól, ráadásul nagyon jól visszaadják a vakító napfény hangulatát, még borongósabb időben is.

Az is a titok része, hogy tereiben Stéphanie kizárólag nemes cégek termékeit használja. Olyan márkákkal, mint a Tribù, a Rock the Kasbah vagy az Asiatide felvértezve, a dekoráció igazán multikulturálissá válik. És ahol kell, egyedi bútorok egészítik ki a villában lebegő kézműves varázst.

A konyhát és étkezőt magába foglaló tér is pazar, ráadásul az anyaghasználat miatt nagyobbnak is tűnik. Mindent az erezett, homokszínű márvány fed, amit nem, az szürke. A fonott fémszékek tökéletesen illenek ide lazaságukkal a feszes, kemény márvánnyal szemben. A konyha igazi 21. százai remekmű, mindennel felszerelt, amit csak ma a technika lehetővé tesz, még ember-nagyságú borhűtője is van.

A mediterrán villához tartozó kert is méretes. Helyet kapott benne egy medence, széles peremmel és bőséges napozási lehetőséggel. Van rajta árnyat adó növényzet is bőven, ám a zömét szépen nyírt és kezelt pázsit borítja. A kert végében pedig ott a kilátás a tengerre és a parti hegyekre – ami minden pénzt megér. Minden tágas.

A nagy fürdőszobában el lehet veszni. Az első, ami szembeötlik, az oszlopos mediterrán ablakok és a rajtuk beáramló fényözön. A falakat fát- és fonott venyigét utánzó műkő burkolat fedi, amitől olyan érzése támad az embernek, mintha egy trópusi kunyhóba lépne be. Kiválóan illik ide Nanna és Juergen Ditzel emblematikus „tojásszéke”, amely tökéletes a begubózásra és egyedüllétre vágyónak, és így a fürdő már vetekszik egy wellness szalon luxusával.

Puha és meleg színeivel, valamint Stéphanie Coutas tehetségével a villa új életre kelt, vidámmá és bohémmá vált. Stéphanie megmutatta ismét, miért is oly közkedveltek az enteriőrjei – és nem csak Saint-Tropezben.

Nappali

Stéphanie eklektikájának alapja, hogy a bútorok mindegyike mintás, némelyik berber hatásokat hordoz, mások repesztő-lakkal antikoltak.

Konyha

A fonott fémszékek és a kemény márvány egyaránt föld-színekből áll, mégis van ebben a konyhában valami űrkorszaki modernség.

Terasz

A terasz egyik sarkában, árnyas fedél alatt búvik meg a bárpult és mini-konyha. Ha túl erős a napsütés be lehet ide húzódni.

Medence

Bár a villa kívülről mediterrán jegyeket mutat, oszlopaival, ívelt nyílászáróival, és mindavval, ami Saint-Tropezt jellemzi, az enteriőr nagyon is funkcionalista. Kiderült a titok: csak tiszta vonalak, lemeztelenített tónusok, de kiváló minőségű anyagok.

Tévészoba

Ha mégsem a kinti panoráma érdekli ez embert, akkor ott a házimozi panoráma vászna, egy minden igényt kielégítő, félhomályos klubszobában.

Hálószoba

Mint egy trópusi nádfalu kunyhóban, olyan édesen hajtja fejét álomra az ember ebben az abszolút természet-közeli és organikus hálószobában.

Még több részletfotó a cikk galériájában!

Tervező: Stéphanie Coutas

Szöveg: Németh Gábor

Ez a cikk megjelent az Otthonok és Kertek Magazin 2019 augusztus-szeptemberi lapszámában!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top