Otthonok és Kertek

Klasszikus olasz bútor – Ismerd meg a barokk elegancia világát

Az eddigi cikkekben általában a modern, a skandináv és a loft stílusú lakberendezéssel foglalkoztunk, és mutattunk be Nektek izgalmas alternatívákat. A klasszikus stílus felé csak érintőlegesen kalandoztunk, de most eljött az idő, hogy górcső alá vegyük ennek a lehengerlően gyönyörű irányzatnak a kínálatát, különös tekintettel a barokk megjelenésű bútorokra.

Miért a barokk?

Napjainkban a modern bútorok egyre inkább teret követelnek maguknak a lakberendezés világában. Nem is csoda, hiszen a vásárlók szeretik gyakrabban cserélni a bútoraikat, akár évente új stílusú otthont teremtenek maguknak. Ezáltal természetesen a piac is igazodott ezekhez az igényekhez, általában olcsóbb, de kevésbé tartós bútorokkal. Ezzel alapvetően nincs is semmi probléma, gondoljunk csak a pandémia helyzetére, ahol mindenki egy kicsit igyekezett az otthonát új köntösbe bújtatni, a megnövekedett otthon töltött idő gazdagítására.

Másrészről persze sokan preferálják a klasszikus stílusú bútort és szeretnek olyan terméket vásárolni, amely akár évtizedeken át megőrzik tökéletes minőségét, akárcsak nagymamáink idejében készült bútorok.

Tipikus ismertetőjegye az aprólékos díszítés és az íves vonalvezetés. Színhasználata kimért, jellemzően a fekete, fehér, szürke, lila és ezüst használatából. A barokk bútor, bár lényegesen drágábbnak számít a modern faforgácsból készült termékekkel szemben, de ezt a felárat tartósságban vissza is kapjuk a sok éves használat során. A hosszútávú használaton túl plusz előny, hogy egyedi kárpitot is választhatunk hozzá és egyedi fa vázzal is rendelhetjük, hogy tökéletesen az otthonunk hangulatához igazodjanak ezek a termékek.

Lássuk milyen barokk bútorokkal találkozhatsz a piacon, ha szeretnéd az otthonodat igazi kastéllyá alakítani!

Barokk étkezőszékek

A barokk étkezőszékek leginkább kétféle irányzatot követnek. Az egyik, a már megszokott klasszikus stílusú szék, amely gyönyörű íves formákkal gazdagítja az enteriőrt. A másik a neobarokk szék, amely már egy kicsit letisztultabb és modernebb megjelenésű, nem követi annyira szigorúan az irányzat stílus jegyeit.

Barokk étkezőasztal

Biztosan mindenki találkozott már legalább egyszer egy olyan klasszikus étkezőasztallal, amely évtizedeken át gazdagítja nagymamánk vagy éppen a szüleink étkezőjét. A barokk étkezőasztal tömör fából készült, ezáltal nagyon hosszú ideig megőrzi tökéletes állapotát. Mindenképpen megéri hosszú távra tervezni vele.

Barokk dívány

Egy jól megérdemelt forró csésze tea vagy kávé egy gyönyörű barokk díványon relaxálva. Biztosan mindenki el tudja képzelni az érzést. Egy dívány nem csak remek ülőalkalmatosság, de igazi dekoráció is, mely teljessé teszi a barokk szettünket.

Barokk szófa

A barokk szófa elmaradhatatlan kiegészítője egy igazi csodás barokk nappalinak. Természetesen igazodnak a modern társaikhoz ezek a termékek funkcióikban is, ezért bőven találkozhatsz praktikus, kihúzható kanapéval is a kínálatban.

Barokk dohányzóasztal

A dohányzóasztal legalább annyira nélkülözhetetlen eleme a barokk nappalinak, akár a kanapé. Itt is találkozhatunk íves, díszes formákkal és letisztultabb bútor alternatívákkal egyaránt. A lényeg, hogy mindenképpen otthonod központjává válik!

Puff

Sokan alul értékelik a puff jelentőségét, pedig egyáltalán nem elhanyagolható bútordarab. Amellett, hogy megjelenésével nagyon szépen hozzájárul az enteriőr teljes össz képéhez, praktikus tároló is lehet, ahova el tudod rejteni kincseidet. A barokk puff hasonlóan a kategória más termékeihez, igazán reprezentatív megjelenésével gazdagítja az otthonod hangulatát.

Forgószék

Sokan nem is gondolnánk, hogy a barokk bútor kínálatában találkozhatnak forgószékkel is. A forgószék elengedhetetlen eleme a barokk irodának vagy dolgozó szobának. Stílusában klasszikus, funkcióiban modern. Tökéletes! 🙂

Reméljük sikerült Téged inspirálnunk, és bevezetnünk egy izgalmas stílus lenyűgöző világába!

Az itt található összes barokk bútor elérhető az itt – Klasszikus olasz bútor

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top