Otthonok és Kertek

Költöztetés belföldön és külföldön. Válassza az Euromove-ot!

Tételezzük fel, hogy kapom a jó hírt, új helyre vettek fel, és a jövő hónapban már kezdhetek is! Ez persze költözéssel jár. Hirtelen azt sem tudom kinek szóljak, hogy vigyem el a kedvenc ágyamat, kedvenc szekrényemet vagy az egész háztartásomat. Miért is érdemes egy megbízható céget fogadni, miben tudnak segíteni. Erről kérdezzük az EuroMove ügyvezető igazgatóját, Deák Adrienne-t.

Mi az Önök fő profilja?

Cégünk 1998 óta foglalkozik nemzetközi és belföldi költöztetéssel. Miután a költözés távolsága nem függ össze a csomagolással, ezt a tudásunkat a belföldi piacon is tudjuk kamatoztatni.

Ez hogyan értendő?

A tárgyaink biztonságos csomagolása akkor is szükséges, ha csak a szomszéd városba költözünk. A tányérok vagy borospoharak a nem megfelelő csomagolás miatt törnek el, és nem attól, hogy mekkora távolságot tesz meg a szállítóeszköz. Tudunk ezen esetre környezetkímélő megoldást is kínálni a többször használatos bélelt műanyag dobozainkkal, így nem kell kifizetni a csomagoló anyag árát. 

Miért érdemes az EuroMove-ot választani a magyarországi költözéseknél?

Ügyfeleink elsősorban a raktári szolgáltatásainkkal összekötött költöztetést veszik igénybe. Egyre több a lakásvásárlás, felújítás, amikor pár hónapig nem tudjuk az otthonunkat használni. Ideális megoldás, ha a költöztető cég az elszállítás és a kiszállítás között a raktározásról is gondoskodik, így ezzel nem kell külön foglalkozni a megrendelőnek. Az elszállítás előtt tárolásra alkalmas csomagolást végzünk. Visszaszállításhoz elég egy telefon, és máris az adott napon és időben újra a lakásunkba kerülnek bútoraink. Egy másik előny, hogy mivel teljeskörű -a raktározást is magába foglaló – költöztetési biztosítást kínálunk, így annak, aki igényli, nem kell külön biztosításról gondoskodni a raktározás időtartama alatt. Ezen két tényezővel, valamint az versenyképes árainkkal messze több előnyt kínálunk egy self store-ban történő raktározásnál, ahol nem az ingóságok mennyisége, hanem a rendelkezésre álló helyiség mérete alapján kell díjat fizetni. 

Hogy képzeljük el Önöknél a raktározást?

A raktárunkban a tárolás hatalmas faládban történik, melyeket targoncával mozgatunk. Ebből következően az egyes tételekhez jobban hozzá lehet férni, szemben a self store-ral, ahol egy helységbe bekerül minden tétel, és ember legyen a talpán, aki ott valamit megtalál, hacsak nem nagyobb területet bérel az ember. Nálunk csak a tényleges köbméter után kell fizetni. Ezenkívül kedvezőbb ajánlatot tudunk adni egy hosszabb távú raktározás esetén, időtartamtól és mérettől függően 5-20 % is lehet a kedvezmény. A raktározás időtartama nincsen megszabva, ügyfeleink igényeihez alkalmazkodunk. Ha változás történik, elég egy telefon vagy email, és módosítunk a kiszállítási időponton. Raktárunk tiszta, száraz helység, valamint 24 órás távfelügyelettel ellátott.

Hány fő dolgozik egy költöztetésen? Például egy lakás kiürítése és költöztetése hogyan történik?

A költöztetésre érkező kollégák száma függ attól, hogy hány köbméter az ingóság, illetve mekkora a helyszín. Ha egy kicsi lakásban dolgozunk, 2-3 embernél több nem fér el. Egy nagyobb házban a csomagolás akár több napig tarthat. Vannak ügyfelek, akik szívesebben fogadnak kevesebb csomagolót, így jobban tudják felügyelni a munkát. Más esetben a gyorsaság számít. Az aktuális élethelyzetek miatt minden munka egyedi.

Mi a jellemzőbb, magánszemélyek költöztetése, vagy inkább cégek keresik meg Önöket?

A belföldi költözésnél kétféle típust különböztetünk meg: irodaköltözést és a magánszemélyek költözését. Az irodaköltözésnél a legfontosabb, hogy a megrendelő igényei szerinti ütemezésben legyen kész a munka, hogy a dolgozók minél hamarabb vissza tudjanak térni a munkahelyre. Legalábbis a Covid-ig ez volt a helyzet. Amit most tapasztalunk az az, hogy irodák kisebb alapterületre költöznek, és az esetleges felesleges bútorokat a raktárunkban helyezik el, amíg ki nem forr, hogy milyen stratégiát kövessen az adott cég. Egyik megbízónk már jelezte, hogy marad a továbbiakban a home office, nem fognak a korábbi alapterületű irodába visszamenni. Ilyenkor kerül előtérbe a raktározási kapacitásunk. 

A magánköltözéseknél sokkal nagyobb a hangsúly az ügyfelek egyedi és egyéni igényein. Itt lehet mondani, hogy minden költözés más és más: más a helyszín, a cím, a mennyiség, az ügyféligény, ehhez alkalmazkodunk. Itt is ki kell emelnem, hogy sok ügyfelünk a költözést összekombinálja a raktározással, így elkerülhető a gyors, meggondolatlan lakásvásárlás.

Ha egy komplett háztartást költöztetnek, segítenek a bútorok szétszerelésében is? 

Amikor egy költöztetést elvállalunk, igény szerint a lakásban lévő valamennyi tárgy mozgatását megoldjuk: bútort szerelünk, mosógépet/mosogatógépet csatlakoztatunk, képet teszünk fel a falra, illetve megfelelő elektromos szakemberrel villanyszerelést is tudunk végezni. Szétszereljük a hintát a kertben, speciális csomagolást készítünk a műtárgyaknak, szobroknak, képeknek. 

Hangszert is szállítanak? Esetleg étkészletet, porcelánt?

Ami a lakásban van, mindent elviszünk. Ide tartozik a zongora, pianinó is. Ha van nehéz páncélszekrény, arra is van megoldásunk. Egyes ügyfeleinknél jellemző a hatalmas hűtőszekrény, ami általában szélesebb, mint az ajtó, és erre is találunk megoldást a helyszín függvényében. A törékeny dolgok nekünk nem jelentenek kihívást. Mint korábban jeleztem, minden szállítható, csak a megfelelő csomagolást kell alkalmazni.

Helyszínen lehet kártyával fizetni? 

Igen tudnak az ügyfeleink kártyával fizetni. Azonban a költözések olyan mértékben előre meg vannak tervezve, hogy a helyszínen nagyon kevés esetben merül fel olyan körülmény, ami előre nem ismerhető. A kiadott árajánlat egyösszegű, az adott munkára és mennyiségre vonatkozik. Így ügyfeleink általában átutalással, előre rendezik a számlát.

A dobozok számát a költözés során előre kell egyeztetni?

Igen, a dobozok mennyiségét a felmérés során rögzítjük. Minden tárgyat a célnak megfelelő dobozba csomagolunk: a könyves dobozok kisebbek, mert a bele kerülő könyvek súlyosak. Többféle ruhás tárolóval dolgozunk: a legkedveltebb az akasztós ruhás dobozunk, amelybe a szekrényben akasztón lévő ruhákat közvetlenül tudjuk beleakasztani. 

Mennyire pontosan érkeznek a kollégák a helyszínre? 

A csapataink érkezése, legyen szó csomagolásról vagy kiszállításról, mindig előre egyeztetett időpontban történik, az ügyfelekkel történt előzetes megállapodás alapján. A pontos érkezés számunkra nagyon fontos. Amennyiben közlekedési akadály merül fel útközben, a kollégák telefonon jeleznek az ügyfeleknek. Minden autónk fel van szerelve járműkövető rendszerrel, melyet ügyfeleink is nyomon tudnak követni. 

Ha még valaki soha nem költözött, mi az, ami számára meggyőző lehet, hogy Önöket válassza?

Cégünk a minőségi és komplett költöztetési szolgáltatásokra szakosodott. Így akinek fontos, hogy a költözés terhét ne ő viselje, akkor hagyja ezt ránk, és forduljon hozzánk bizalommal. Számunkra az elsődleges szempont az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálása, mely tényt a nemzetközi költöztető szervezetekben régóta fennálló tagságunk is igazol. Az ügyfélelégedettségi méréseink 98%-os elégedettséget mutatnak, melyet a visszatérő ügyfelek nagy száma is megerősít.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top