Otthonok és Kertek

Kortárs lakás dobozolva

A Towodesign nemrégiben átépített egy loft lakást Sanghajban, mely nagyszerű példa arra, hogyan lehet egy ilyen otthont létrehozni anélkül, hogy aprónak tűnne.

Ez az ultra-modern lakás funkcionális dobozokkal van ellátva, mindegyik más funkcióval rendelkezik.

Az építészek és a belsőépítészek folyamatosan küzdenek azzal, hogy a lehető legkisebb helyre helyezzék el a legtöbbet, de a kihívás mellett még nehezebb, hogy elkerüljék a klausztrofóbiás érzést a lakásban.


A lakás csupán 48 négyzetméter, ettől függetlenül nagyon világos, nyitott és tágas otthont kaptunk. A megjelenés és a funkcionalitás tökéletes egyensúlyának elérését a tervezők dobozos kialakítással próbálták megteremteni.

A falak, a padló és a mennyezet a lakásban fehér, kivéve néhány felülettel. Vannak olyan tükrözött felületek, amelyek stratégiailag helyezkednek el, hogy vizuálisan megnöveljék a teret.


A lakás központjában egy sárga doboz található, amely a konyhaszekrényt tartalmazza, mely a nappali és alvóhely elválasztására is szolgál.


A lakótér nyitott és tágas, sok természetes fényt és nagyon kényelmes érzést biztosít. Az alvó doboz a lakás másik oldalán található, fából készült, mely meleg és hangulatos környezetet alkot.


Forrás: DigsDigs

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top