Otthonok és Kertek

Kortárs otthon bőséges tárolóterekkel

A hetvenes években épült lakás Olaszországban található, melyet nagy felújítással varázsoltak újjá.

A DiDeA stúdió az olaszországi Palermóban található, ahol a hetvenes évekből származó apartmant felújított. A tulajdonos – egy pár azt akarta, hogy hatékony, kortárs otthon legyen, bőséges tárolóterekkel.

Az építészek az ügyfelek vágyait követve felújították az apartmant, egy sokkal tágasabb, világosabb teret és jobb elosztást eredményezve.

Az eredeti terv a hetvenes évek otthona volt: egy központi folyosó, amely hozzáférést biztosít a különböző helyiségekhez.

Minden belső falat lebontottak. A nappali a ház elején található, melyben különös figyelmet fordítottak az ablakokra, a mindkét oldalon (kelet és nyugat) beáramló természetes fényre.


A bejárat után egy nyitott térben vagyunk, beleértve a bal oldali konyhát és a jobb oldali nappalit és étkezőt. A konyhát szükség esetén egy füstös üveg tolóajtón keresztül lehet bezárni.

A tároló szekrényeket és a vendégszobát a konyha és a folyosó között van elhelyezve; a második szoba a fürdőszobát is tartalmazza. A füstös tükrözött üveg tolóajtó az éjszakai zónát osztja el a nappali zónától.


A színpaletta a bézs és barna árnyalataiban nyilvánul meg: a tölgy parketta fedi a padlót a nappaliban és a hálószobában; a konyhai padló és néhány belépő márvány borítású. A bútorok és a fa burkolatok tölgy borításúak.

A hátterében a konyha és a vendég fürdőszobában használt fehér elemek kiemelkednek, így a fekete fal is, melyen könyvespolcot helyeztek el. Semleges színeket alkalmaztak a vendégek fürdőszobájában az egyszerűséget tartva szem előtt.Ennek a háznak az egyik fő jellemzője a kézművesség és a részletek kidolgozása: a tolóajtók fogantyúitól a fürdőszobában levő falburkolatokig, a stúdióban lévő fekete lécfalakig; minden tervezett és testre szabott elem, amely visszaállítja az anyagi egységet és az identitást ezen a téren.

Forrás: Home Adore

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top