Otthonok és Kertek

Kukkantson be az Ikea első fenntartható apró otthonába

Az Ikea egy aprócska otthont épített, amelynek tervezésekor a fenntarthatóság volt a fő szempont. Mérete ellenére sem fukarkodik kényelmi szolgáltatásokkal és dizájn elemekkel.

Az apró házak népszerűsége több mint egy évtizede növekszik. Az Ikea Tiny Home Project révén az Ikea is beszállt ebbe a mozgalomba.

A svéd kiskereskedő a Vox Creative és az amerikai lakóautókkal, valamint az apró otthonokat építővel, az Escape -szel egy környezetbarát funkciókkal rendelkező helytakarékos házat tervez . Az Escape gyártotta a pótkocsit, amely a Vista Boho XL modelljének testreszabott változata, napelemekkel, komposztáló WC-kkel és igény szerinti fűtött vízellátással tervezve. 

Az apró otthont világos, semleges tónusú színvilág jellemzi

Abbey Stark, az Ikea vezető belsőépítészeti vezetője Ikea bemutató otthonaként tervezte a házat, fenntartható, multifunkcionális, helytakarékos és energiatakarékos termékeket használva.

A belső teret letisztult formák és színek jellemzik, ahol lehetett újrahasznosított fa bútorokat és petpalack kupakokból készült tárolókat, fiókokat használtak. Az asztal összecsukható a konyhapult pedig lehajtható, hogy még kompaktabb és helytakarékosabb legyen ez az apró lakás.

Forrás: Lonelyplanet

Képek: Josiah & Steph Photography

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top