Otthonok és Kertek

Lakás karbantartás: Mit érdemes még a tavasz előtt elintézni?

A lakásban lévő karbantartások általában akkor lesznek esedékesek, ha már a probléma fennáll és meghibásodás történt. Érdemes azonban előre gondolkozunk, – még akár szezonálisan is – ezáltal nem csak időt, de pénzt is megspórolhatunk magunknak a különböző berendezéseket illetően. Minek a karbantartását érdemes elvégezni a tavasz közeledtével? Segítünk!

Mosógép

Bár sokan megfeledkeznek róla, de a mosógépet is érdemes rendszeresen karbantartunk otthonunkban. A mosógép dobjában vagy az egész rendszerében nem csak a szennyeződések gyűlhetnek fel könnyedén, de a vízkő is problémákat okozhat a rendszerben. Fontos, hogy havonta legalább 1 alkalommal végezzünk el egy üres, fertőtlenítő mosást akár mosógép tisztítóval, de az egyszerű házi ecet egyaránt tökéletes választás lehet erre a feladatra. A mosógép élettartamát ezzel az egyszerű trükkel meghosszabbíthatjuk és ruháink tisztaságát sem kérdőjelezhetjük meg a jövőben. Ha esetleg még nem indítottál soha ilyen magas hőfokú üres mosást, akkor itt az idő elkezdeni és nem árt, akár szakember segítségét is bevonni egy alaposabb mosógép karbantartáshoz, aki alkatrészenként ellenőrzi az otthoni berendezés állapotát.

Klímaberendezések

Amennyiben rendelkezel otthon klímaberendezéssel, akkor még a szezon előtt érdemes egy alapos klíma karbantartás. Sokaknak csak a nyáron jut eszébe, hogy a klíma szűrőberendezése már nem a legtisztább, így ilyenkor keresik fel a szakembert vagy próbálkoznak otthoni módszerekkel. Az otthoni módszerek nem biztonságosak, a szakemberek pedig nyáron igen elfoglaltak. A legjobb, ha télen vagy tavasszal keressük fel a klímaszerelő szakembert a klíma éves karbantartására. A klíma karbantartása minden évben elengedhetetlen, hiszen a különböző szennyeződések, baktériumok felgyűlhetnek a klíma szűrőberendezésén vagy annak belsejében, ami visszajut a beltéri levegőbe, ezáltal belélegezzük és akár súlyos megbetegedést okozhat. A klíma szakszerű karbantartására a legjobb a BudaKlíma csapata, akik nem csak klíma karbantartásban, de klímaszerelésben is profik. Ha Te is profikra bíznád magad, akkor kérd ajánlatukat az alábbi linkre kattintva: klímaszerelés Budapesten!

Lefolyók

A lefolyók tisztítása szintén elsődleges feladat, különösen a konyhában az ételmaradékok, még a fürdőszobában a fennakadó hajszálak miatt. A lefolyók karbantartását szintén havi rendszerességgel érdemes elvégezni, amihez nincs szükség másra, csupán lefolyótisztítóra vagy ebben az esetben is megoldás lehet az ecet és a szódabikarbóna kombinációja. A lefolyóba öntve bármely anyag esetén csak 10-15 percet kell várnunk, amíg az adott vegyület kifejti hatását, majd forró vizet engedve feloldhatjuk a letapadt szennyeződéseket a lefolyóból. Ha viszont Te is már igen régen tetted ezt meg, akkor lehet, hogy eljött az ideje egy alaposabb lefolyó karbantartásnak is, amit megoldhatsz egyedül, de a szakember a legjobb választás. A lefolyó szétszerelése, alapos átsúrolása nem tart sokáig, mégis sokat tehetünk annak érdekében, hogy később esetleg duguláselhárítás miatt fájjon a fejünk.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top