Otthonok és Kertek

Lakás Taipeiben

Ez az inspiráló nyitott lakás Taiwanban található, melyet a Taipei Base Design Center hozott létre.

Az építőipari cég felajánlotta a fürdőszoba és konyha berendezéseit, a többi helyiségben a falak és homogén csempe kialakítását. A lakás előnye, hogy hatalmas francia ablakokkal rendelkezik, mely a természetes fényt beengedi.

A lakás tulajdonosa egy fiatal pár. Mindkettőjük munkahelye kapcsolódik a divathoz, így a lakás kialakításánál ez fontos szempont volt. A lényeg a „nyitott” és „szabad” gondolkodás. Kivéve néhány teret, mely rejtve kell maradjon. A hálószoba elhelyezése – melyben szükség van az extrém nyugalomra – a lakás nyugalmasabb részébe került, ahol a felszerelések száma is korlátozva lett.

A többfunkciós nappali egyik felében megtalálható a cipő és ruházat elhelyezésére kialakított nyitott szekrény. A nappaliban található még egy 360 fokban elfordítható video/audio fal, melyet válaszfalnak is használnak, és a fordíthatósága által különböző szögekből megtekinthető.

A konyha félig rejtett, félig nyitott, mely kínai és nyugati stílust képvisel.  A rejtett rész a tulajdonos főzési szokásai és tárolási funkciók miatt készült, a nyitott részhez hosszú asztal lett elhelyezve, mely a tér középpontjában van.

A fürdőszoba és a hálószoba között kapcsolat van, a hálószoba félig nyitott, üveges ajtó mögött található.

Forrás: Home Adore

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top