Otthonok és Kertek

Lakberendezésre fel! Novemberben az OTTHONDesign Ősz kiállításon lehet inspirálódni

November 4-6. között rendezik az OTTHONDesign Ősz kiállítást a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén ez lesz az utolsó olyan jelentős esemény idehaza, amelyen az építkezők, lakásfelújítók egy helyen találkozhatnak a lakberendezési és dizájn szakma képviselőivel. Az OTTHONDesign Ősz kiállítás látogatói egy jeggyel tekinthetik meg az Esküvő Kiállítást is.

A szervezők a kiállítók újdonságai, innovatív megoldásai mellett ezúttal is számos szakmai és közönségprogramot kínálnak a látogatóknak péntektől vasárnapig, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ H pavilonjában.

  • INGYENES LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS – VR LAKBERENDEZÉS

A kiállítás egész időtartama alatt, előzetes regisztrációval ingyenes lakberendezési tanácsadást tart a Lakberendezők Országos Szövetsége. Első Közös Otthon standjukon a legújabb trendeket mutatják be, ahol ezúttal a VR designer LAB közreműködésével virtuális túrát is szerveznek a megtervezett lakásokba.

  • DIY WORKSHOPOK – TEXTILFONÁS, WOODLIKE

A kiállítás idején számos bemutató és workshop lesz. A Szőnyegtervezők Társasága (SZETT) a tagok által tervezett szőnyegeket, párnákat és egyéb textileket mutat be, egyúttal pedig workshopot is tart a három nap alatt: újrahasznosított filcből készítenek a helyszínen kosarat a látogatók aktív közreműködésével. A WOOD LIKE workshop ezúttal olyan DIY workshopok sorozata, amelyeken laikusok és az asztalos szakmával közelebbről is megismerkedni vágyók alkothatnak közösen.

  • WOOD LIKE AFTER – NYERTES BÚTOROK FIATALOKTÓL

A WOOD LIKE After Pop Up pedig a FABUNIO (Magyar Fa- és Bútoripari Szövetség) pályázatán nyertes, pályakezdő fa- és bútoripari szakemberek munkáit mutatja be, értékesítési lehetőséget is biztosítva. A kiállítás mottója: „Hazaiak, fiatalok, tehetségesek és most megmutatják, mit tud a kreatív faipar. Ismerkedj, beszélgess, vigyél haza magyar bútort!”

  • GASZTRONÓMIA, FENNTARTHATÓ LAKBERENDEZÉS, BOOOK KITCHEN

A BOOOK Kiadó színpadi beszélgetéseket, bemutatókat szervez a kiállításon, szombaton többek között Ambrus Évával, Vágó Pirossal és Gáspár Beával is találkozhatnak a kiállításon, vasárnap pedig Csalár Bence beszélget a színpadon a fenntartható lakberendezésről. A BOOOK Kitchen standjukon Cserháti Tamara ad ízelítőt az izraeli gasztronómiából.

  • SZÍNPADI PROGRAMOK

A kiállítás színpadán még további beszélgetések, kiállítói gyakorlati bemutatók is várják a lakberendezés szerelmeseit, a lakásukat felújítani, szépíteni vágyókat.

 

  • A FA-ÉS BÚTORIPARI, VALAMINT A DESIGN SZAKMA SEM MARAD PROGRAM NÉLKÜL

A szakmai programok közül kiemelkedik a FABUNIO (Magyar Fa- és Bútoripari Unió) szakmai konferenciája, a Wood Smart, amelyen pénteken a fa- és bútoripar kitörési lehetőségeiről beszélgetnek a részvevők. A kiállítók között idén is számos hazai és külföldi cég lesz jelen, de a szervezők kiemelten fontosnak tartják az országok úgynevezett kollektív standjait. Romániából például 11 bútorgyártó cég hozza el kínálatát a klasszikus bútoroktól a modern design bútorokig, amelyek egy csaknem 400 négyzetméteres közös területen lesznek megtekinthetők.

Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ (ITPC Budapest) szervezésben négy cég részvételével kaphatnak ízelítőt a látogatók az indonéz bútorokból, melyek – a szervezők megfogalmazása szerint – „a kényelem, esztétika, tartósság és fenntarthatóság művészetét képviselik”.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Nyitvatartás: 2022. november 4-6. naponta 10-18 óráig (vasárnap 17 óráig).

Bejárat az I. kapu, Főépület felől.

A parkolás a látogatók számára díjmentes.

A kiállításra szóló belépők a helyszínen és kedvezményesen online, valamint a HUNGEXPO applikációján keresztül is megvásárolhatók.

Bővebb, folyamatosan frissülő információ: osz.otthon-design.hu

Az OTTHONDesign kiállítással egy időben rendezik november 5-6. között az Őszi Esküvő kiállítást, amely az OTTHONDEsign Ősz kiállításra érvényes belépőjeggyel látogatható. Az ország egyik legnagyobb menyasszonyi ruha show-ján találkozhatnak a legújabb menyasszonyi ruha trendekkel, és számos különleges programon vehetnek részt. Ilyen például a Próbaesketés, ahol Tóth Mihály vezetésével a párok előre átélhetik, kipróbálhatják egy profi esküvő minden pillanatát.

A kiállításon adják át hetedik alkalommal az Év Esküvői Fotósa pályázat díjait.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top