Otthonok és Kertek

Lakberendezői szemmel..

Egy fiatal 3 gyermekes házaspár keresett fel novemberben, hogy egy 140 nm-es szerkezetkész családi házat vásároltak és szeretnék szakember segítségét kérni a folytatásban, aki lehetőleg jelen van a kivitelezés alatt és nyomon követi terv szerinti megvalósulását, mivel három kisgyermek és munka mellett sem az édesanyának, sem az édesapának nincs ideje ezzel foglalkozni. Örömmel fogadtam a munkát és azonnal kezdetét is vette a tervezési fázis.

A tervezés során a helységek belső funkcióit közösen alakítottuk ki a tulajdonosokkal, akik nagyon együttműködőek voltak mindvégig. Nyitottsággal fogadták az ötleteimet, javaslataimat, mindemellett kellő tudatossággal tárták elém elképzeléseiket, kéréseiket.

Az ingatlan térkapcsolatait rendben találtuk, így megegyeztünk, hogy falmozgatásra nincs szükség.

Egy tágas előtérből két irányba vezet az út: Balra helyezkedik el a közösségi zóna az amerikai konyhás nappalival, jobbra nyílnak a hálószobák és mosdók. A vizes helyiségek (mosókonyha, fürdőszoba) elrendezése a korábbi építészeti tervtől teljesen eltérő lett a jobb helykihasználás miatt, ugyanígy a konyhánál is változtattunk az eredeti koncepcióhoz
képest.

A modern stílusú ház, minimalista jegyeket hordoz, de emellett törekedtünk, hogy az összhatás meleg és családias maradjon, így a szürkés árnyalatok mellett, mindenütt megbújik a fa, mely felmelegíti a hideg szürkéket.

A burkolólapok kiválasztásánál törekedtem, hogy minél nagyobb lapok kerüljenek a padlóra és falra, így a 60*120 méretű padlólapokkal, míg a fürdőszobában a 40*120 méretű fali lapokkal igazán szép burkolatkiosztást értünk el a kevés vágásnak köszönhetően.

A közös munka 8 hónapon keresztül tartott, mely során mindenki kivette a részét a munkából. Ügyfeleimnek a végére annyira megtetszett a munka, hogy egyes elemek kiválasztását magunk intézték, így a kanapé, étkező vásárlás és függönyözés tekintetében a dicséret őket illeti.


1. A nappali részbe is befut a szürke hidegburkolat, melyet a bézs tónusú kanapéval és falszínnel tettünk melegebbé.
2. A magasfényű fahatású médiafal, rejtett világítással, kőburkolattal ellátott hátfallal egyedi tervezésű, mely György Csaba asztalosmester kivitelezése, éppúgy mint a ház összes többi bútora. A bioethanol kandalló a téli napokon kiváló hangulat fokozó elem.
3. A nappalit az étkezőtől nem csupán egy szabad nyílás választja el. Két oldalt falfülkékkel törtük át a falat, lehetőséget teremtve világítnak és dekorációnak.
4. A konyhában is azonos tónusok uralkodnak, a sziget frontját azonban megtöri a szürke szín.
5. A hálószoba uralkodó színe a szürke, melyet fahatású betétek tesznek melegebbé. A lábvégben elhelyezkedő tv , a tulajdonosok külön kívánsága volt. Az ágy mögött áthidaló bútor lehetőséget ad további tárolásra.

6. A fürdőszobában az „L” alakú fal egy walk-in zuhanyzót rejt. A bézs burkolatot a fekete fahatású bútor teszi igazán elegánssá.
7. A tudatos tervezésnek köszönhetően a mosókonyhában kialakításra került egy 180*90 méretű zuhanyzó, mosdóval. A gipszkarton fal segít szeparálttá tenni a mosókonyhát a zuhanyzótól.
8. Az előszobában a kárpitos pad és hátfal lehetőséget nyújt a kényelmes cipőfelvételre. Mindemellett erősíti a ház stílusát.
9. A folyosó végén lévő hatalmas tükör, valójában egy push-open nyitással ellátott ajtó, mely mögött találhatóak az elektromos kapcsolók, fűtésosztók.

Lakberendező: Harmony Home Interior Design

Kriskó Réka
www.harmonyhome.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top