Otthonok és Kertek

Lakóautózás – az utazás igazi szabadsága!

Egyre több lakóautót lát az utakon? Igen, ez lehetséges, hiszen sosem látott népszerűség övezi az utazás ezen formáját! „Aki egyszer kipróbálja, beleszerelmesedik” – mondják a lakóautósok. A luxus, a természetközeliség és a szabadság hármasa találkozik egy-egy lakóautóban.

A Hymer lakóautók hivatalos magyarországi partnerét, a soproni székhelyű VPT Caravan-t kérdeztük a tapasztalatokról. A vállalkozás lakóautó bérléssel, értékesítéssel, szervízzel és kiegészítőkkel foglalkozik.

– A tavalyi bérlési szezon a korlátozásoknak köszönhetően a szokásoshoz képest később indult. Sokan már márciusban nekivágnak egy útnak, de a téli utazások sem ritkák: vannak, akik síelni is lakóautóval mennek. A főszezont nem érintették a korlátozások és reméljük idén sem fogják. Ha bérlésen gondolkozunk, érdemes időben foglalni, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján hamar betelik a naptár. Ez igaz a 2021-es szezonra is!

Nagyon sokféle lakóautófélével találkozhatunk és több helyen van lehetőség már bérlésre. Miket figyeljünk a bérlés során? Mindenképpen részletesen nézzük meg, hogy a lakóautók bérleti díja mit tartalmazz, milyen extra felszereltségekkel indítanak minket útunkra. Nagy eltérések lehetnek a szolgáltatások között. A napidíj emiatt megtévesztő lehet, az emberek erre kapják fel a fejüket, de ahogy máshol is, az ördög itt is a részletekben rejlik. Hosszabb időtartamú bérlésre több helyen nagy kedvezményeket kaphatunk és van, ahol akár házhoz is szállítják a lakóautót! A VPT Caravannál például júniusban ajándékba adnak két darab elektromos biciklit a lakóautós bérlés idejére.

Vásárolni vagy bérelni?

Akik még sosem élték át az utazás ezen formáját, nekik első körben a bérlést ajánljuk. A VPT Caravannál elmondták, hogy több bérlőjükből is lakóautó tulajdonos vált az elmúlt években.  A használt és új lakóautókra is egyre nagyobb a kereslet Magyarországon. Új lakóautók terén is több márkával állnak partnerségben, használt lakóautókra pedig egy speciális szolgáltatásuk is elérhető lesz hamarosan. A vásárlók leadják az igényeiket feléjük, a teljes folyamatban pedig olyan extrák is szerepelnek, mint a lakóautók helyszíni szemléje akár külföldön is, szervíz lehetőség. A céljuk, hogy hiába használtan vásárolnánk egy lakóautót, mikor a kezünkbe kapjuk a kulcsokat, a legtökéletesebb állapotban legyen a jármű.

Napjainkban a lakóautózás az egyik legbiztonságosabb utazási formává vált. Szinte mindenhol el tudjuk kerülni a tömegeket és igazán kalandos helyekre lehet eljutni nagyon egyszerűen és kényelmesen.

Ha prémium lakóautót bérelne, irány a www.vpt-caravan.hu.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top