Otthonok és Kertek

Lazúrok, favédő és faápoló szerek Veszprémben, a Fa-Centrumban

A Fa-Centrum Veszprém Kft. barkács osztályának kínálata minőségi német PNZ és magyar Poli-Farbe termékekkel bővült.

A vízbázisú, oldószermentes Boróka falazúrok ideálisak kültéri fafelületek kezelésére, festésére, a szín és a fa mintázatának kiemelésére. Kültéren és beltéren is használhatóak ezek a termékek. Többféle színben és kiszerelésben kapható festékek, melyek fényes, tartós, UV- és időjárásálló felületet képeznek.

Felhasználási területek a teljesség igénye nélkül:

 • ablakkeretek, zsalugáterek
 • kerti faházak, kerti fa építő elemek
 • homlokzatburkolatok, fa szerkezeti elemek
 • ajtók
 • kerítések és balkonok
 • kerti bútorok
 • pergolák
 • lépcsők

A PNZ falazúrok természetes összetevőinek köszönhetően pl. kaptárakon is alkalmazhatóak, mert nem tartalmaznak a környezetre káros anyagokat.

A tartósság érdekében a falúzorokkal való kenés előtt célszerű a felületet lecsiszolni, letakarítani, pormentesíteni, és fakonzerváló alapozóval kezelni (pl. Boróka Primer fakonzerváló alapozó).

A fa esetleges sérüléseit, hibáit ún. folyékony fa alkalmazásával tudjuk kijavítani. A régi, megszürkült fafelületeket először kezeljük speciális szürküléseltávolítóval!

A lazúrfestékek helyett alkalmazhatunk a fafelületek kezeléséhez, megóvásához faolajokat is.

Az egyik legnépszerűbb és egyben legolcsóbb faolaj a nyers lenolaj, amely egy teljes egészében természetes, egészségre ártalmatlan anyag. Ez egy színtelen olaj, mely egy nagyon enyhén sárgás árnyalatot ad, de nem színezi el a fát, hanem az eredeti színét és mintázatát kiemeli, tartósítja. A lenolaj hatékonyan zárja le, tömíti el a fa pórusait, így biztosítja hogy ne szívjon magába a fa túl sok nedvességet, párát, és ez ne roncsolja a szerkezetét.

A lenolajon kívül más speciális és színes faolajokkal is várja vásárlóit a Fa-Centrum bútor, barkács és lakberendezési áruház Veszprémben.

A PNZ prémium német márkás faolajok kiváló minőségben készülnek, környezetbarát és fenntartható gyártási megoldásokkal, különleges receptúra alapján, természetes anyagokból.

 • A PNZ kültéri olaj UV álló, időjárásálló felületet alkot. Ideális felújításra, de új fafelületek kezelésére is. Száradt állapotban szagtalan, nem párolog, nincsen ártalmas hatása. Sokféle színben és kiszerelésben kapható! Ajánljuk pl. kerti bútorok, faházak, teraszburkolatok kezeléséhez, de nyílászárókhoz, kerti fa játékokhoz, játszóterekhez is.

 

 • A PNZ bangkirai olaj az egzotikus fafajták kezelésére alkalmas speciális összetételű faolaj. Ezeket a gyorsan növő, de kemény fajtákat leggyakrabban a kerti bútorok készítéséhez használják, így a bangkirai olaj nagyszerűen ápolja és védi a kerti fa bútorainkat. Szintén időjárásálló, napfényvédő felületet alkot. Ajánljuk a tölgy, akác, meranti, mahagóni, bangkirai, garapa, iroko, keruing, nyatoh, roble, jarrah, belinga, hőkezelt fa felületek hosszútávú, kímélő ápolásához.

 

 • A PNZ keményviasz olaj ideális az erősen igénybe vett belső fafelületekre. Ilyen lehet pl. a hajópadló, parketta, konyhapult, műhelypult, padok, bútorok. Használhatjuk OSB lapon, rétegelt lemezen is. Természetes anyagokat tartalmaz. A kezelt felület víztaszító lesz, így nedves helyiségekben is használható (pl. fürdőszoba, konyha). A kezelt felület szintén jól ellenáll a különböző szennyeződéseknek és nem lép kölcsönhatásba más anyagokkal (pl. háztartási tisztítószerek, ételmaradék).

 

A kerti és kültéri, időjárásnak kitett fa elemek kezelését célszerű évenként vagy legalább minimálisan 2-3 évente megismételni a hosszútávú állagmegőrzés érdekében.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top