Otthonok és Kertek

Letisztult funkcionalizmus

Az háztulajdonosok rengeteget dolgoznak így olyan otthonba szerettek volna haza térni, ami letisztult, nyugalmat árasztó, praktikus megoldásokkal, rengeteg fénnyel teli. Ez a tervezés fő koncepciója volt végig.

Ahogy beérünk az előszobába egyből érezhető a nyugalom illetve a partikum, az apró levélmintás tapéta és a nyugtató földszíneknek köszönhetően. Az egyedi tervezésű előszoba szekrény rengeteg cipőt, kabátot tud magába elrejteni, valamint kényelmesen tudjuk a cipőnket is le illetve felhúzni a bútorba épített padnak köszönhetően.

A ház jobb oldalában a közösségi élettér, pihenő és dolgozószoba található, míg a bal oldalában a hálószobák, elvonulós privátszférák kerültek kialakításra.  Így az előszobából könnyen eljuthatunk akár a nappaliba vagy ellenkező irányba egyből a gardróbón keresztül a szülői fürdőbe vagy hálószobába.

Tervezéskor a család vendégszeretetét figyelembe véve mind az étkező mind a konyha úgy lett kialakítva, hogy jól használható legyen akár különleges alkalmakkor, ünnepekkor is. A letisztult design az étkezőbe is fellelhető, a nappalival közös falára egy egyedi dekorfalfestés került, ami visszafogott ám különböző szögből más-más fényviszonyokkal mindig egy-egy különleges látványos arcát mutatja.

A konyha letisztult, egyszerűségét kiegészíti az egyedi megoldások a tárolóknál, valamint a háztartási helyiség a konyhából úgy közelíthető meg mintha egy szekrénybe mennénk be, így egy egységes képet kapunk a konyháról, amit nem tör meg egy átjáró vagy ajtó.

A nappaliba szintén a világos színeké a rengeteg természetes fényé és a pihenésé a főszerep, amit egy kényelmes kanapé egy professzionális hangrendszer és a hangulatvilágítás biztosít. A krémszínekhez egy gyönyörű egyedi festményt választottunk, ami a színeiben életet, teltséget nyúlt az enteriőrnek.

Míg a nappali-étkező a visszafogottságot tükrözi addig a dolgozószoba és a hálószobák megjelenésébe a háztulajdonosok karakteres személységét és merészségét is tükrözi az elegancia szem előtt tartva.

A hálószobában egy 200×200-as ágy egyedi tervezésű teljes falszélességű fejtámlával lett kialakítva, aminek egyes elemei a szemben lévő falnál a fésülködő asztalnál is vissza köszönnek. Az egész házra jellemző egyedi bútorozás itt is megjelenik mind a fésülködőasztal és a tv szerkény valamint a plusz szekrények kialakításánál.

Illetve a szülői fürdőszobában is jól érzékelhető, ha a frontok mögé betekintünk, ugyanis egy végtelenül praktikus szennyes átdobó nyílásnak köszönhetően a ruhák egyből a háztartási helységbe kerülnek.

Az egész házat tekintve a kérésük volt a tulajdonosoknak, hogy a manapság divatos szürke letisztult enteriőröket kerüljük ők inkább a földszineket kedvelik. Azonban a kamasz szobába szabadkezet kaptam, így ott egy igazán pasis, elvonulós gamer szoba született.

Wellness résznél a harmóniához, nyugalomhoz és kikapcsolódáshoz egy egyedi tervezésű szauna, dézsás zuhanyzó és egy kényelmes jacuzzi és hangulatvilágítás adja meg az alapot. A jacuzzi mögötti falon becsempéztük az étkezőben megjelenő dekorfalfestést valamint a falikarok mögött kókuszháncs panelek adják meg a trópusi hatást.

www.pndesign-interior.com

Tervező: Takácsné Présel Nikolett

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top