Otthonok és Kertek

Loft lakás

A New York-i székhelyű ezer négyzetméteres loft lakást 2014-ben A Desai Chia Építészeti Iroda tervezte.

A lakást egy fotós számára tervezték, aki nyugodt életmódot keresett. Az 5000 négyzetméteres ipari területet teljesen felújították. Helyet kapott egy könyvtár, nappali, étkező, konyha, fotóstúdió, két hálószoba, két fürdőszoba és bőséges tároló helyek.

A meglévő ipari területnek öntöttvas oszlopszerkezete van. Az egész kialakítás nyitott áramlást tesz lehetővé. A fal síkjai jobban átérezhetőek, miközben áramlik a fény és a tér körülötte. A rejtett ajtók szükség esetén biztosítják a magánélet védelét.

Az ügyfél arra kérte a tervezőket, hogy készítsenek egy olyan otthont, amely munkahelyként és galériaként is szolgálhat a fényképezéshez, miközben teret biztosít a baráti szórakozásokhoz.

A bejárati előszobából közvetlenül a könyvtárba mehetünk, amely lehetővé teszi, hogy bemutassa a munkáját. Ezután két irányba ágazik az út: van a keleti zóna, itt a fotós magán területére juthat, és visszatérhet a hálószobájába, míg a déli zóna a konyha, étkező és nappaliba vezet.


A nappali és konyha-étkező olyan együttest hoz létre, amely összetartó erővel bír. A szoba két oldalán lévő ablakok megtöltik a helyiséget a természetes fénnyel.

A fürdőszobák falai vízálló gyantával készültek, amely egyedülálló felületet biztosít, világos és könnyen karbantartható.


A ledes világítás széles körű használata lehetővé tette, hogy csökkentsék az energiaköltséget.

Forrás: HomeAdore


További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top