Otthonok és Kertek

Luxus az óceán partján

Sydney keleti strandján, a lélegzetelállító Lurline-öbölben található ez az egyedülálló rezidencia, mely minden részletében Greg Natale belsőépítész kreatív munkáját tükrözi. Egyedi luxusbútoraival és organikus anyagaival nem megszokott, sőt egyenesen eltér az ausztrál tervezők munkáitól.

A négyszintes, négy hálószobás óceánparti otthon berendezése, kifinomult színpalettája és anyagai Greg Natale díjnyertes ausztrál belsőépítész munkáját dicsérik.

A belsőépítész megrendelői kérésének megfelelően úgy tervezte a külső-belső tereket, hogy a páratlan kilátás előnyeit hangsúlyozza: a fényt, a levegőt, a nyitottságot. Az organikus és modern anyagok ötvözésével teremt harmóniát a környezetével.

A színpalettát a parti hangulat ihlette, ennek ellenére a ház stílusa eltér az itt megszokottól. A merész színkombináció – rózsaszín, kékeszöld és szürke – a ház összes helyiségére jellemző, és lággyá, derűssé varázsolja a tereket. A szürke tölgyfa padló az uszadék színét, a meleg travertin a sima homokot, a sárgaréz arany csillogása a napfényt, a rózsaszín, amely mindenütt különböző felületeken megjelenik, a part menti kagylók belsejét idézi.

A csiszolt vakolat a mennyezeten, a magas fényű, fényvisszaverő felületek a víz folyékonyságára utalnak. Az ülőbútorok alacsony háttámlájúak, hogy a kilátás zavartalanul élvezhető legyen. Az óceán a ház minden helyiségéből jól látható.

NAPPALI

Közvetlen kilátás az óceánra. A luxusérzést neves tervezők alkotásai és design bútorok adják.

ÉTKEZŐ

A helyiség nagy társaság fogadására alkalmas, a hangulata vidám és játékos. A minőségi anyagok eleganciáját a pasztellszínek teszik barátságossá, otthonossá.

TERASZ

Háttérben a Sydney Lurline Bay. A terasz berendezése a maximális kényelmet szolgálja.

A nappali berendezését neves tervezők, művészek alkotásai és cégek design termékei alkotják: a fotelek Milo Baughman „Reynolds”, a kanapé Arteriors „Turner”, a dohányzóasztal Boca do Lobo „Empire” és a Greg elképzelése alapján készült szőnyeg „Onyx”. A Regency Distribution „Villiers” matt arany asztalán a Kelly Wearstler „Melange” asztali lámpája áll. A helyiség világítását a LightCo Elte csillárja és az Est Lighting „Hexo” spotjai biztosítják. A teljes falat borító polcozás középpontjába Alison Mooney’s Tuesday Tea című alkotása került.

Az Essential Home „Edith” tálalószekrénye felett Nunzio Miano festménye függ. A „Vanitas” váza a Versace Home-tól, a „Glove” muranói üveggömb Robert Cavallitól és a „Cube” réz- és Murano-üveg váza a Fendi Casától való.

A lépcső összeköti a négy szintet, és ezzel egyben központi elem. A tervező matt felületű travertin járólapjait és falait az egyedi, rézből készült, fényes csillogású korláttal emeli ki. A háttérben Brabbu „Ardara” arany konzolasztala fölött Annie Everingham „Softly” alkotása látható.

A konyha világításához a falak és a mennyezet Worldstone Pietra Brown márványlapjaival burkolt felületéhez Kelly Wearstler „Utopia” rézlámpáit helyezte. A réz anyaga és színe a mosogatótálca és a csaptelep anyagában is megjelenik. A pultnál Stellar Works „Blink” bárszékei vannak, a dekorációt Greg Natale vázái és Nunzio Miano alkotásai teszik teljessé.

Az étkező az RH kék bársonyával kárpitozott „Wexler” székei Greg Natale egyedi, tölgyfa lapú és sárgaréz lábú étkezőasztalát veszik körül. A helyiséget az Est Lighting Kelly Wearstler „Avant Linear” csillárja és az Est „Hexo” mennyezeti spotjai világítják meg. A „Deco” váza Roberto Cavallitól és az egyedi tál Greg Natale-től való. A padlót a belsőépítész által megálmodott „Fragment” egyedi szőnyege fedi.

A hálóban a kényelmet az RH „Cela” selyemágyai szolgáltatják a Hotel Collection „Onyx” steppelt takarójával és a Macy’s topazi ágyneműivel, a Greg Natale „Le Marais” és az RH műszőrme díszpárnáival.

A székeket és a „Vapor” szőnyeget Greg, a „Beringer” padot Kate Spade tervezte, a „Botti” éjjeliszekrények az Essential Home-tól, a rajtuk lévő „Armato” asztali lámpák Kelly Wearstlertől származnak. A mennyezetet a Westbury Textiles „Dama”, a falakat a Boyac Thibaut „Treviso Marble” tapétája borítja. Az ágy felett Eduardo Santos „Untitled 11” című alkotása látható.

HÁLÓSZOBA

Gondos tervezés eredménye a tökéletes pihenést és kényelmet szolgáló helyiség. A lágyságot, puhaságot és nyugalmat a színek, az anyagok és a textúrák tökéletes harmóniája adja.

A fürdő falait a Worldstone Lava Stone és Snow Pyramid chevron márvány burkolólapjai borítják, valamint Artemis márvány burkolólapokat alkalmaztak a padlón. Elegáns megoldás a réz kiegészítők használata, például az Essential Home „Botti” lerakó asztalka és a Spence & Lyda CTO Lighting „Ring” fali lámpái.

A rezidenciát a nyitottság, tágasság jellemzi. Minden helyiségben jelen van a víz csábító és nyugtató vonzereje, a szabadság hangulata. Szinte érezni a parti levegő frissességét és hallani az óceán halk morajlását.

Tervezés: gregnatale.com

Szöveg: Andok Zsuzsa

Ez a cikk megjelent az Otthonok és Kertek Magazin 2021 április-májusi lapszámában!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top