Otthonok és Kertek

Magánlakás takarítás árak

Egy 50 – 100 nm-es lakás kitakarítása a legtöbb esetben már 7.500 Ft-tól elérhető! Egy ennél kisebb lakás tisztíttatása átlagosan 2.000 – 2.800 Ft-ba kerül óránként.

Mennyibe kerül egy lakás kitakarítása?

A legtöbb esetben az első, illetve az egyszeri takarítás alkalmával órabért szoktak alkalmazni az ár megszabása során, amely átlagosan 2.500 – 3.500 Ft/óra díjat foglal magába. A takarításra szoruló lakás elhelyezkedése is fontos tényező az ár meghatározása során, így egy kintebb eső vagy kisebb városban elhelyezkedő ingatlan takaríttatásának ára már 2.000 Ft-os óradíjtól is elérhető! Ezzel szemben egy budai oldalon fekvő lakás során számolnunk kell az akár 4.000 Ft-os óradíjjal is.

Amennyiben heti 1 alkalommal kérünk takarítást, úgy egy 50 – 100 nm-es ingatlan esetén, 3 órás időintervallumra lebontva átlagosan 7.500 – 9.000 Ft-ot kell fizessünk. Az árak során fontos szerepet játszik a bútorok száma, azok minősége. Előre tisztázzuk le a feladattal megbízott szakemberrel, hogy kérünk-e szőnyeg-, és ablaktisztítást, ugyanis ezek további költségeket vonhatnak maguk után. A felületkezelő szőnyegtisztítás 300 Ft/nm-től elérhető, míg a mélytisztítás 800 Ft/nm áron mozog.

Fertőzés megelőzése vagy fertőzés utáni takarítás, higiéniai fertőtlenítés esetén pedig keressük a számunkra megfelelő szakembereket az egyedi árajánlat érdekében.

Csináljuk magunk vagy szakembert bízzunk meg a feladattal?

Kisebb lakás esetén egy alapvető takarítást bárki el tud végezni, viszont egy nagyobb alapterületű ingatlan során, ahol mélytisztításra is szükség van, érdemes megbíznunk ezzel egy szakembert, melynek átlagos költsége 3.000 Ft/óra körül mozog. Felmerülhet a kérdés, hogy mit nyerek ezen?

  • A professzionális tisztításhoz szükséges vegyszereket nem kell megvásárolnom horror áron.
  • A hideg burkolat, márvány, műgyanta felületek mind – mind más takarítási eljárást igényelnek annak érdekében, hogy ne sértsük fel a felületet. Az ehhez szükséges gépek több százezer forintba is kerülhetnek, melynek az árát megspóroljuk, ha olyan szakembert bízunk meg a feladattal, aki rendelkezik ezekkel.
  • A takarításon megspórolt időnket fordíthatjuk a munkánkra, családunkra, kikapcsolódásra.

A megfelelő szakember megtalálásához segítségünkre lehet a Qjob.hu szakemberkereső weboldal, ahol pár perc után már posztolhatjuk is a takarításra tartott igényünket. Mindezt ingyenesen!

Hogyan válasszunk szakembert?

Mielőtt még végső döntésre adnánk a fejünket, vegyük figyelembe a jelentkezők elhelyezkedését. Minél távolabb vannak a lakásunktól, annál drágább kiszállási díjjal kell számoljunk. A már régóta szakmában lévő emberek sok értékelést gyűjtenek be, ezeket fésüljük át, keressük meg a legjobb statisztikával rendelkező szakembert!

Vannak olyan takarító szakemberek akiknél az anyagköltség (vegyszerek, takarítógépek használati díja) még nincs benne az általuk megadott árban, így mindenképpen kérdezzük meg, hogy náluk az árkalkuláció mi alapján történik.

Ha sürget az idő, akkor válasszunk gyors kiszállási opcióval rendelkező szakit. Természetesen ez a lehetőség feláras lehet, melyet érdemes előre tisztázni.

A Qjob felületén lehetőség van felhívni a szakemberünket, így a pontos feladategyeztetés érdekében használjuk is ki ezt a lehetőséget, elkerülve a félreértéseket.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top